Ons rooster

Ieder kind is uniek en heeft eigen onderwijs- en ontwikkelbehoeften. Op De Ring van Putten houden wij hier rekening mee. Op onze school kiezen de leerlingen zelf een deel van hun lessen. Vanzelfsprekend volgen zij de klassikale vakken volgens het lesrooster, maar binnen dat rooster is ook veel ruimte voor persoonlijke keuzes. Dit kunnen keuzes zijn op het gebied van extra ondersteuning, uitdaging, zelfstandig werken en talentontwikkeling. Lees hier alles over het rooster van De Ring.

Het flexibele rooster

Het rooster van De Ring is flexibel, zodat de leerlingen de keuzes kunnen maken die bij hen passen. Na de zomervakantie van 2024 bestaat de kern van de schooldag uit vier klassikale lessen van 60 minuten. Lees hier meer daarover. Daarnaast is er binnen het dagrooster veel ruimte voor de keuze-uren op maat. De leerlingen moeten wekelijks een minimum aantal keuze-uren kiezen. Deze uren maken deel uit van het lesrooster, de leerlingen hoeven dus niet langer op school te blijven. De Ring heeft de volgende keuze-uren:

Vakuren
Deze lessen zijn speciaal voor leerlingen die baat hebben bij extra ondersteuning bij onderdelen van vakken die zij lastig vinden. Zij kunnen ook voor vakuren kiezen wanneer ze behoefte hebben aan meer uitdaging, of een vak op een hoger niveau willen afronden.

Werkuren
Leerlingen kiezen hiervoor wanneer zij op school -onder toezicht- aan hun opdrachten willen werken. Zij kunnen dan op school aan hun huiswerk werken, of samen met andere leerlingen aan een groepsopdracht.

Talenturen
Dit zijn de uren waar de leerlingen zichzelf beter leren kennen: op welke gebieden ligt hun passie en hun talent? Als zij dat weten, maakt dat de keuze voor een passende vervolgopleiding een stuk makkelijker. En dat geldt ook voor het maken van de juiste profielkeuze (het ‘vakkenpakket’).

Voorbeelden van talenturen:
- EHBO
- programmeren en onderzoeken
- sport, zoals: tafeltennis, dans en skaten
- popkoor
- creatief schrijven
- sterrenkunde
- debatteren

De lestijden van De Ring schooljaar 2023-2024

 1. 08.30 – 09.10 uur (werkuur, vrije keuze)
 2. 09.10 – 10.30 uur (verplichte les)
  pauze 25 minuten van 10.30 – 10.55 uur
 3. 10.55 – 12.15 uur (verplichte les)
  pauze 30 minuten van 12.15 – 12.45 uur
 4. 12.45 – 14.05 uur (verplichte les)
  pauze 15 minuten van 14.05 – 14.20 uur
 5. 14.20 – 15.00 uur (klas 1 & 2 verplicht klassenuur, klas 3 en hoger vrije keuze)
 6. 15.00 – 15.40 uur (werkuur, vrije keuze in o.a. extra vakuur of talentuur)

Af en toe werkt de school met een verkort lesrooster. Dat gebeurt bijvoorbeeld op dagen waarop 's middags een vergadering, of een bijeenkomst is. Alle lesuren duren dan wat korter en de lesdag is eerder afgelopen. De dagen waarop met een verkort lesrooster wordt gewerkt, worden tijdig aangekondigd.

Toch nog vragen?
Neem contact op!

Versturen
Formulier verzonden! We nemen zo snel mogelijk contact met jou op.
Oeps! Er ging iets mis, probeer het later opnieuw.