Atheneum

Het atheneum van De Ring leidt je op tot een jonge onderzoeker, zodat je na zes jaar kunt overstappen naar de universiteit. In de onderbouw volg je het Junior College- programma. Tijdens boeiende projecten leer je hoe je een onderzoek opzet en uitvoert. In de bovenbouw neem je deel aan Junior College: je volgt een programma aan een van de universiteiten waarmee de school samenwerkt.

Valt een boterham pindakaas altijd met de besmeerde kant naar beneden?
Kunnen wij nog wat leren van de oude Grieken?
Wat hebben Griekse goden en popsterren eigenlijk gemeen?

Ben jij ook altijd op zoek naar antwoorden op verschillende vragen? Dan ben jij een wetenschapper in de dop! Op het atheneum bereiden wij jou in zes jaar tijd voor, op jouw rol als wetenschapper. Dat betekent dat jij kennis gaat maken met verschillende vakken en manieren van onderzoeken. Jij ontdekt op De Ring waar je talent voor hebt en waar jouw interesses liggen. Dit doe je niet alleen in de verschillende vakken, maar ook door samen met jouw klasgenoten aan verschillende projecten mee te doen. Daarnaast kun je verschillende talentprogramma’s kiezen, zodat jij jouw interesses en talenten volledig kunt ontwikkelen!

Hoe ziet dat eruit op De Ring van Putten?
Junior College en WON (Wetenschapsoriëntatie Nederland) Op De Ring van Putten kun jij je verWONderen over verschillende thema’s binnen het Junior College programma. Je onderzoekt vraagstukken die te maken hebben met de oudheid, duurzaamheid of bijvoorbeeld robotisering en gaat op excursie om de thema’s in de praktijk te onderzoeken. Je gaat tijdens deze projecten steeds als wetenschapper aan de slag. Na drie jaar kun je dan het Pre-University programma volgen in samenwerking met een universiteit in de buurt. Denk aan vakken binnen de Universiteit van Leiden, de Erasmus Universiteit (JuniorMed) of de Technische Universiteit in Delft.

Cambridge Engels en Spaans
Als leerling van het atheneum is het belangrijk jezelf goed uit te kunnen drukken in een vreemde taal. Engels is daarbij een van de wereldtalen en vaak ook de voertaal wanneer je in het buitenland gaat studeren. Bij ons maken leerlingen in klas vier om deze redenen allemaal het Cambridge First examen. Wil jij daarnaast je talenknobbel nog verder ontwikkelen? Dan kun je op De Ring van Putten een stream volgen, waarbij je Spaans of Engels leert begrijpen, spreken en schrijven. Je krijgt les op jouw eigen niveau! Maatwerk vinden we heel belangrijk, want misschien wil jij wel voor het serieuze werk gaan en meerdere diploma's Cambridge Engels behalen, waardoor je bij de toelating van sommige universiteiten zelfs een streepje voor hebt! Wil jij een echte wereldburger worden, dan kun je deelnemen aan verschillende uitwisselingsprojecten met leerlingen uit andere landen, bijvoorbeeld Griekenland of Spanje!

Olympiades, Famun, het schoolkoor of de debatclub Jouw middelbareschooltijd breng je door met klasgenootjes en dat is natuurlijk heel gezellig! Samen zingen bijvoorbeeld, in het schoolkoor, of naar een conferentie waar je de vergaderingen van de Verenigde Naties nabootst (Famun).

Het is natuurlijk ook heel leuk om met jouw klasgenootjes de strijd aan te gaan met andere scholen! Wat dacht je van de wiskunde of biologie Olympiade, waar je voor de eeuwige roem kunt strijden! Daarnaast kun je ook samen een talentprogramma volgen. Denk eens aan robotisering, filosofie, keramiek, striptekenen, schaken of wiskundige raadsels. Lid worden van de debatclub kan ook! Maak kennis met de kunst van het debatteren en ga samen met je team de strijd aan met andere scholen. Voor je het weet zit je in de leerlingenraad of in de plaatselijke politiek en win je debat na debat!

Maatwerk
Op De Ring van Putten vinden we het belangrijk dat jij je goed kunt ontwikkelen. Wat is daarbij nodig? Jij spreekt samen met je coach over alles wat voor jou belangrijk is. Misschien is extra begeleiding bij het maken van huiswerk belangrijk of ben je juist heel goed in een vak en kun je daar minder tijd aan besteden. Misschien ben je zo goed dat je eerder examen kunt doen in een vak, zodat je meer tijd kunt besteden aan vakken die lastiger zijn voor jou.

Nog vragen? Mail naar vwo@deringvanputten.nl

Toch nog vragen?
Neem contact op!

Versturen
Formulier verzonden! We nemen zo snel mogelijk contact met jou op.
Oeps! Er ging iets mis, probeer het later opnieuw.