Havo

Op De Ring volg je in de bovenbouw de praktijk-havo, uniek in Spijkenisse. Je maakt echte praktijkopdrachten voor een bedrijf, of instelling. Zo breng je de theorie in de praktijk. Je ontdekt wat je talent is en waar je belangstelling ligt. Op die manier kun je een goede keuze maken voor een vervolgopleiding die bij jou past: op het hbo, of het atheneum. Zo ben je klaar voor jouw toekomst.

De onderbouw havo
Alle leerlingen hebben een klassencoach. Deze coach heeft oog voor de individuele leerling, houdt het groepsproces goed in de gaten en begeleidt leerlingen bij het maken van de juiste keuzes. Dit gebeurt onder andere tijdens de begeleidingslessen. Tijdens deze begeleidingslessen wordt geïnvesteerd in bepaalde thema’s. Denk dan aan Leren Leren, plannen, profielkeuze en verschillende maatschappelijke thema’s om de leerlingen zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden de hun verdere schoolloopbaan.  

De bovenbouw havo
De leerlingen krijgen de mogelijkheid hun eigen persoonlijke coach te kiezen. Dit zorgt ervoor dat iedere leerlingen een coach kan kiezen die bij hen past. De coach zal de leerling en de ouder(s) geregeld spreken om gang van zaken op school te bespreken.  
Naast de gesprekken met de coach vinden er ook LOB-momenten plaats. Op deze uren gaat de LOB-docent in gesprek over mogelijke vervolgopleidingen. Er worden gastdocenten uitgenodigd om de leerlingen goed te informeren over de mogelijkheden na de havo.

Uniek! Vanaf klas 4 aan de slag met de praktijk-havo!
Met de praktijk-havo (P-havo) ga je in groepsverband aan de slag met praktijkgerichte opdrachten die vanuit het bedrijfsleven en overheidsinstellingen worden aangereikt. Je gaat samen met je klasgenoten o.a. advies geven aan bedrijven en instanties uit de regio op het gebied van globalisering, duurzaamheid, technologie of gezondheid. Dit advies geef je op basis van eigen onderzoek en ervaringen die je hebt opgedaan tijdens het programma. Hierbij word je ondersteund door je eigen docenten.  

Met de Phavo maak je uitgebreid kennis met competentiegericht werken. Dit gaat je helpen bij de aansluiting op jouw toekomstige HBO vervolgopleiding waar op een vergelijkbare manier gewerkt wordt. Je krijgt daarnaast een beter beeld van de inhoud van verschillende beroepen en specifieke vervolgopleidingen. Jouw loopbaanoriëntatie krijgt daarnaast een flinke boost door diverse bedrijfsbezoeken en meeloopdagen.

Op de havo leren enthousiaste leraren je alles wat je moet kunnen en kennen om aan het eind van de rit je havo-diploma te halen. Naast het reguliere lesprogramma zijn er in de flexibele uren mogelijkheden voor ondersteuning, verdiepen en verbreding. Elk jaar besteden we tijd en aandacht aan de introductie om de sfeer in de groep vanaf het begin aandacht te geven.

Toch nog vragen?
Neem contact op!

Versturen
Formulier verzonden! We nemen zo snel mogelijk contact met jou op.
Oeps! Er ging iets mis, probeer het later opnieuw.