Internationalisering

Met het Botlekgebied en de Rotterdamse haven op een steenworp afstand, staat De Ring van Putten midden in een internationaal georiënteerde omgeving. Tijdens hun vervolgopleiding en daarna in hun werkzame leven zullen leerlingen ervaren dat internationale samenwerking belangrijk is. Op De Ring bereiden wij de leerlingen daarop graag voor. Wij leren ze verder te kijken dan de grenzen van hun woonplaats. Op De Ring word je een World Student.

Internationalisering op De Ring

De school vindt het belangrijk dat leerlingen weten dat Nederland baat heeft bij goede contacten met de landen om zich heen. Hierbij gaat het om samenwerking op het gebied van onder andere milieu, politiek, cultuur en economie. Door deel te nemen aan uitwisselingsprojecten met leeftijdsgenoten ervaren leerlingen dat er veel overeenkomsten en verschillen zijn tussen hen en hun uitwisselingspartners uit het buitenland. Deze ervaring draagt bij aan hun internationale houding en het respecteren en tolereren van andere culturen. Een leerling die deelneemt aan deze projecten wordt al snel een ‘world student’. Dat betekent dat onze leerlingen niet alleen deze scholen bezoeken, maar ook dat er leerlingen en docenten van onze partnerscholen bij ons op bezoek komen.

Ook tijdens de gewone lessen besteedt de school aandacht aan internationalisering en deze projecten. Zo hebben alle leerlingen in klas drie bij het vak Engels een brief geschreven aan een penvriend(in) op één van onze partnerscholen en verwachten zij binnen een paar weken een brief terug. Bij het vak Nederlands hebben de leerlingen een artikel gelezen over het eiland Tiengemeten en vragen beantwoord over het thema duurzame ontwikkeling.

Erasmus +
Erasmus + heeft onze school geaccrediteerd, waardoor wij een deelvan onze leerlingen aan deze projecten in binnen- en buitenland kunnen laten deelnemen zonder kosten voor hun ouders. Dit zijn telkens geweldige ervaringen die de leerlingen een leven lang bijblijven. De Ring is een UNESCO-school, samen met andere scholen uit het UNESCO-netwerk dragen wij bij aan internationalisering van het onderwijs. Dit doen wij met TheInternational Stream, de internationale uitwisselingen en projectweken.

The International Stream
The International Stream kan ook deel uitmaken van de route die de leerlingen op De Ring kiezen. Dit programma bereidt de leerlingen voor op onze internationaal georiënteerde samenleving. Daarvan hebben zij veelvoordeel tijdens hun vervolgopleiding en in hun latere beroepspraktijk. Bij een internationale focus horen natuurlijk ook de uitwisselingsprojecten met onze partnerscholen in heel Europa.

Spaans
Veel leerlingen die The International Stream volgen, kiezen voor Spaans. Zij leren niet alleen de grondbeginselen van deze taal, maar ook over de rijke Spaanse cultuur. In de jaren na de brugklas kunnen leerlingen voor een vervolgprogramma kiezen waarin zij nog meer leren over de taal en cultuur.Toch nog vragen?
Neem contact op!

Versturen
Formulier verzonden! We nemen zo snel mogelijk contact met jou op.
Oeps! Er ging iets mis, probeer het later opnieuw.