Schoolkosten

De Ring van Putten huurt de schoolboeken via een extern boekenfonds: Van Dijk. De leerlingen hebben de boeken jaarlijks in bruikleen en leveren die aan het einde van het schooljaar weer in. Voor de ouders zijn aan de boekenhuur geen kosten verbonden. ‍

De ouderbijdrage is vrijwillig

Zolang voldoende ouders de jaarlijkse, vrijwillige ouderbijdrage voldoen, kunnen de school en de oudervereniging allerlei activiteiten organiseren die niet tot het basisaanbod van de school behoren. Deze activiteiten zijn bestemd voor álle leerlingen. Denk hierbij aan excursies en toneel- en muziekvoorstellingen. Maar de bijdrage wordt ook besteed aan bijvoorbeeld het jaarlijkse fotojaarboek voor examenkandidaten en aan aanvullend lesmateriaal. De vrijwillige ouderbijdrage voor het schooljaar 2023-2024 bedraagt in de brugklas: €80,00 en in de daarop volgende klassen -afhankelijk van het leerjaar: €80,00 - €95,00.

De laptop

Onze leerlingen werken vanaf de brugklas met een laptop op school. De laptop kunnen ouders huren of kopen via een bedrijf waarmee de school samenwerkt: The Rent Company. De kosten hiervoor zijn ongeveer: €12,75 - €18,60 per maand voor huur en €669,50 voor koop (prijspeil 2023). Het uiteindelijke bedrag is afhankelijk van de gekozen uitvoering, een eventueel servicepakket en de looptijd van de huur. Leerlingen kunnen ook een eigen laptop gebruiken, omdat zij die bijvoorbeeld al hebben. Deze moet dan wel voldoen aan de technische voorwaarden die de school eraan stelt.

De schoolkosten mogen geen belemmering zijn om leerlingen zich optimaal te laten ontwikkelen. Heeft u hierover vragen, dan kunt u op de website van de gemeente Nissewaard zoeken naar: “Alle kinderen doen mee”.

Toch nog vragen?
Neem contact op!

Versturen
Formulier verzonden! We nemen zo snel mogelijk contact met jou op.
Oeps! Er ging iets mis, probeer het later opnieuw.