Schrijfster op bezoek: Maren Stoffels

Op woensdag 1 november 2023 was schrijfster Maren Stoffels te gast op De Ring van Putten om een lezing te geven over haar geschreven boeken.

Voor de 17e keer wist ze op een interactieve manier onze brugklassers te verbazen met haar spannende verhalen uit boeken zoals "No Exit", "Escape Room" en "Fright Night."

Haar meest recente werk "Escape Room 2.0" werd ook besproken tijdens de lezing. In dit boek worden vier jongeren uitgenodigd door een onbekende vrouw om een escape room te doen. Al snel realiseren ze zich dat de kans dat ze de escape room met z'n vieren kunnen verlaten, erg klein is.

Dankzij de spannende maar ook plezierige vertelwijze van Maren Stoffels hebben de leerlingen kennisgemaakt met een ervaren schrijfster. Maren heeft het talent om leerlingen te boeien en mee te sleuren in de spanning van een geschreven verhaal. En dat in een tijd van TikTok en YouTube filmpjes. Kinderen het plezier meegeven van het lezen van een boek, het verdwijnen in een verhaal, het vergroten van je woordenschat, concentratie en fantasie, het anders tegen dingen aan gaan kijken, het vergroten van je kennis over de wereld om je heen, dat is de droom van iedere schrijver. Verhalen zijn brandstof voor het brein. En dit wist Maren als geen ander over te brengen op onze brugklasleerlingen.