Debat brugklasleerlingen over verkeersveiligheid

Tijdens toetsweek 3, op dinsdag 26 maart, had TeamAlert een debat georganiseerd voor onze brugklasleerlingen.

Het thema was verkeersveiligheid. Alle leerlingen uit de verschillende klassen werden in 4 groepen verdeeld met ieder een eigen kleur.

Spelenderwijs kwamen allerlei onderwerpen aan de orde die met het verkeer te maken hadden. Zo kreeg iedere groep een stelling waarop een andere groep reageerde. Ook werd er een filmpje getoond, waarna aangegeven moest worden wat er goed of fout was. Er werden bordjes omhoog gehouden met eens of oneens bij bijvoorbeeld de vraag: Mag je op je telefoon terwijl je aan het fietsen bent? En vervolgens werd de vraag gesteld waarom je het hier dan mee eens of oneens was.

Leerlingen moesten gaan staan bij het onderdeel bril op, bril af. Bij een fout antwoord moesten de leerlingen gaan zitten. Na de verschillende spelonderdelen wees een heuse jury uit elk team de beste debater aan. Vervolgens gingen deze 4 leerlingen met elkaar in debat. Daaruit kwam uiteindelijk de winnaar van de dag die met de beker naar huis ging! Het was een leuke en leerzame middag, mede dankzij de goede organisatie door TeamAlert.

Dephany Meeng, afdelingscoördinator brugklas A-cluster