School take over van Young Impact 

Op donderdag 21 december hebben de leerlingen een projectdag gevolgd in het kader van internationalisering, waarbij Young Impact de school voor een dag overnam. Met bekende Nederlanders, interessante en actieve workshops en in de middag de challenges.

De leerlingen hebben o.a. een workshop gevolgd van twee radio DJ’s van FunX over het belang van jouw stem laten horen, een boks workshop van de Nacho Boys uit Rotterdam om voor jezelf op te komen en respect voor elkaar te hebben en een workshop over het maken van geluk en je omgeving liefhebben. In de middag hebben de leerlingen één van de vijf thema’s (klimaat, diversiteit, maatschappij, gezondheid en gelijke kansen) gekozen wat hen het meeste aanspraken daarmee impact gemaakt in de buurt.

Zo hebben de leerlingen bij het thema ‘klimaat’ de schooltuin verder vergroend en bloeibollen gemaakt voor de buurt. Voor ‘diversiteit’ hebben leerlingen duurzame kartonnen meubels en juten tassen gemaakt voor op school. Voor het thema ‘maatschappij’ zijn kerstkaarten geschreven en heeft een klein groepje onder leiding van mevrouw Hoogstad en mevrouw Van Oosten de kaarten gebracht naar het verzorgingstehuis de Es van de Argos zorggroep in Spijkenisse. Dit zorgde voor tranen bij de bewoners én leerlingen. Voor ‘gezondheid’ gingen de leerlingen de straat op om complimenten uit te delen in de buurt.

Tenslotte haalden leerlingen voor het thema ‘gelijke kansen’ speelgoed bij bewoners uit de buurt van de school, zodat dit aan kansarme gezinnen gegeven kon worden. De leerlingen sloten de dag af met een optreden van Josylvio. De leerlingen hebbenveel impact hebben gemaakt met hun acties en dat maakte van deze 'take over’een geslaagde dag! 

Maxime Hoogstad, internationaliseringscoördinator 

Lees hier het krantenartikel dat in Groot Nissewaard is verschenen.