Op De Ring van Putten sporten jong en oud samen!

Op donderdag 4 april heeft een groep leerlingen van De Ring een sportevenement georganiseerd voor recreatiesportvereniging ex-Hartpatiënten "Spijkenisse". De leerlingen hebben dit gedaan als eindopdracht voor het Erasmus+-uitwisselingsproject 'Step up & Face the challenge’.

Het vond plaats in de gymzaal van onze school, er werd gestart met een spelletje badminton. De warming-up werd verzorgd door twee leerlingen, nog een beetje onwennig, maar wel met veel enthousiasme. Toen de spieren warm waren, hebben de leerlingen zes verschillende workshops gegeven. De leden van de vereniging konden kiezen uit verschillende sport- en spelactiviteiten als hockey, bowlen, tafeltennis, basketbalparcours, boter, kaas & eieren en karate. Zowel de leerlingen als de leden van de vereniging deden enthousiast mee. Er werd gelachen, gesport en vooral veel lol gemaakt met elkaar. De leerlingen verbaasden zich vooral over hoe fit de leden van de vereniging waren en hoe gezellig het was. Dit is absoluut voor herhaling vatbaar.

Elke maandag en donderdag sporten de leden van deze sportvereniging in de sportzaal van onze school. Bent u een (ex-) hartpatiënt of heeft u diabetes en wilt u graag fit blijven? Dan is sporten bij recreatie-sportvereniging ex-Hartpatiënten "Spijkenisse" wellicht iets voor u. Wie weet sport u dan in de toekomst ook samen met de leerlingen van De Ring tijdens een gezellig sportevenement!

Maxime Hoogstad & Myrthe Dukers, Internationalisering