Excursie klas 2 havo en 2 vwo naar Corpus

Op dinsdag 23 januari, de laatste dag van de toetsweek, zijn alle leerlingen van klas 2 havo en 2 atheneum met de bus naar Oegstgeest afgereisd om een bezoek te brengen aan Corpus. Dat is een interactief museum waar je letterlijk een reis door het lichaam maakt.

In groepjes van maximaal 15 leerlingen en één begeleider werden we onder andere door de darmen, de mond, oren en de hersenen geleid. Met een koptelefoon op kregen we uitleg en diverse filmpjes te zien over de werking van het menselijk lichaam. Er waren zelfs organen waar we middenin stonden en ook waar we met een soort lift of roltrap doorheen gingen.

Veel leerlingen herkenden meteen diverse onderdelen omdat we het daar in de les over gehad hadden. Ook kregen we uitleg over onderwerpen waar we het in de les nog over gaan hebben, zoals de bloedsomloop en voortplanting.

Na de tour door het lichaam kregen de leerlingen nog tijd om door het interactieve deel van het museum te gaan. Ze kregen daarvoor een quiz mee waarvoor ze op zoek moesten gaan naar de antwoorden.

Het was een leuke en ook leerzame dag!

Olga Cestrone, docent biologie