Eindpresentatie muziek havo en atheneum

Maandagavond 18 maart vond het concert plaats van de examenklassen muziek. De hele dag kon iedereen die door de aula kwam al stiekem meegenieten van de muziek.

De K’68 licht- en geluidtechniek leerlingen van De Ring hielpen de examenleerlingen gedurende deze dag tijdens alle generale repetities en soundchecks.
’s Avonds stroomde de zaal vol en straalden alle examenleerlingen op het podium terwijl zij zongen en speelden op de verschillende bandinstrumenten. Het programma was zeer afwisselend. Vier popmuziek klassiekers werden met de hele groep uitgevoerd.

Daarnaast mochten alle leerlingen in kleine groepjes nummers uitvoeren die ze zelf gekozen hadden. Zo ontstond dus een set list met nummers van de jaren 70’s tot en met de huidige 20’s. Ook was er tussendoor nog een verrassend dansoptreden van één van de leerlingen.

We sloten de avond traditioneel af met alle deelnemers op het podium die daar een bloem kregen, en samen de meezinger ‘Valerie’ nog een laatste keer uit volle borst meezongen. Een geslaagde avond, en een mooie afronding van het praktijkdeel van het vak Kunst-Muziek.

Marijke van Ballegoie, docent muziek