EFR op De Ring van Putten

Al voor het derde jaar op rij krijgen de leerlingen op De Ring de kans om de talentlessen EFR te volgen. De talentlessen worden gegeven door onze docenten Olga Cestrone en Myrthe Dukers. Zij zijn gecertificeerde EFR-docenten. EFR = Emergency First Response.

Dit is de internationale tegenhanger van de EHBO-cursus van het Rode Kruis. Tijdens de lessen leren leerlingen de vaardigheden die nodig zijn om eerste hulp te verlenen en om bij levensbedreigende situaties te kunnen ingrijpen. Het gaat dan onder meer om reanimeren, omgaan met een AED, hulp bieden bij verstikking en het aanleggen van een verband en mitella.
De afgelopen maanden is er weer aantal leerlingen geweest dat mee heeft gedaan aan de EFR-talentles. Dit keer hebben in totaal elf leerlingen het examen met goed resultaat afgelegd. Donderdag 1 februari hebben zij hun certificaat mogen ontvangen uit handen van onze rector, Jeroen Werleman. Tijdens de uitreiking sprak hij vol lof over onze kersverse noodhulpverleners. Helaas was niet iedereen aanwezig tijdens de uitreiking van de certificaten, maar uiteraard ontvangt iedereen uiteindelijk zijn/haar certificaat. Wij, als EFR-instructeurs, zijn er trots op dat de wereld weer elf noodhulpverleners rijker is!

Myrthe Dukers en Olga Cestrone, EFR-instructeurs