De schooltuin van De Ring van Putten

De schooltuin begint al prachtige vormen aan te nemen. Zo is een aantal leerlingen sinds oktober druk bezig met hun eigen plannen te realiseren in de schooltuin. Ze hebben een deel van het ontwerp voor hun rekening genomen en een eigen zaaiplan gemaakt. Dat zijn ze nu aan het uitvoeren.

Daarnaast lopen de fruitbomen uit en met de realisatie van een heus buitenlokaal raakt de tuin langzaamaan klaar voor het mooie weer, dat er hopelijk aan zit te komen! In het buitenlokaal is een tribune gebouwd van hout waar de leerlingen met hun docent straks hun les zouden kunnen starten.

Verder wordt er een wadi aangelegd, een soort vijver die water kan teruggeven aan de omgeving in droge tijden. Ook is er een datakabel gelegd, zodat leerlingen met het vak informatica een meet- en regelsysteem kunnen bouwen in de kas.

Verdere plannen zijn om nog een aantal moestuinbakken te maken en een aantal zitjes te creëren, die bijvoorbeeld kunnen worden gebruikt bij CL-gesprekken. Elk jaar zal de schooltuin een stukje verder ontwikkeld worden, maar dit zijn de plannen voor komende maanden. Bent u benieuwd? Op de socials van De Ring van Putten worden ook regelmatig updates gedeeld.

Sara Kraus, coördinator schooltuin