Yannick wint landelijke Biologie Olympiade Junior

Ieder jaar doet De Ring van Putten mee aan de Biologie Olympiade. Dit is een landelijke wedstrijd, waarbij de biologiekennis wordt getest van duizenden leerlingen door het hele land.

Op donderdag 4 april stonden er 5 leerlingen van ‘De Ring’ in de halve finale van de Biologie Olympiade. Tot groot genoegen van de school mochten Yannick Wouters en Michael van Beveren door naar de finale.

Op 12 juni was het dan zo ver, de finale van de Biologie Olympiade. Drie dagen lang kregen Yannick en Michael met nog 8 andere leerlingen uit het land verschillende hoorcolleges, practica en toetsen over het thema ‘bijen’.

Het was een intensief programma. Na drie dagen werd de winnaar bekendgemaakt.

Yannick (foto links) is de gelukkige winnaar geworden van de Biologie Olympiade! Michael is geëindigd op de 7e plek. Wat een prestatie hebben deze heren geleverd! Nooit eerder won een leerling van De Ring van Putten de Biologie Olympiade!

Yannick mocht naast een oorkonde ook een medaille en een trofee mee naar huis nemen. De trofee heeft al een mooie plekje gekregen in het biologielokaal.

Namens de vakgroep biologie zijn wij ontzettend trots op Yannick en Michael met deze geweldige prestatie! Heren, jullie zijn toppers!

Lees hier het verslag van de organisatie.

Algemeen Dagblad, 5 juli 2019