‘Write for Rights’-actie van Amnesty International

 

Op maandag 10 december (Internationale Mensenrechtendag) vond de ‘Write for Rights’-actie van Amnesty in Nederland plaats. Dit jaar staan vrouwelijke mensenrechtenactivisten centraal. Er werd geschreven naar presidenten, ministers en koningen. Er wordt gevraagd om gerechtigheid voor mensen die onrecht is aangedaan; die onterecht gevangen zijn gezet, worden gemarteld of bedreigd. Die massale druk zorgt ervoor dat hun leven verandert. Ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming.

Wethouder Wouter Struijk ondertekende ook een brief voor de in maart vermoordde Marielle uit Brazilië:
Tienduizenden Brazilianen gingen de straat op toen de 38-jarige Marielle Franco in maart 2018 werd vermoord. Marielle was een populaire politica uit een favela en kwam op voor mensenrechten in haar land. Zij zette zich onvermoeibaar in voor de rechten van armen, de Afro-Braziliaanse jeugd, vrouwen en LHBTI’s. Haar daadkracht is een inspiratie voor velen in een van de gevaarlijkste landen voor mensenrechtenactivisten. We roepen de Braziliaanse president op de moord op Marielle te onderzoeken en de verantwoordelijken te berechten en mensenrechtenactivisten in Brazilië te beschermen.

Op De Ring van Putten is er afgelopen week in de vierde klassen bij maatschappijleer aandacht besteed aan het werk van Amnesty International en de ‘Write for Rights’-actie. Deze klassen hebben bij Engels een brief geschreven.

Ook voor alle andere leerlingen was het vandaag mogelijk om zelf een brief te schrijven of te ondertekenen aan één van de 8 vrouwen die dit jaar centraal staan. (https://www.amnesty.nl/write-for-rights-2018)