Voorrondes van de Biologie Olympiade

Een paar weken geleden hebben leerlingen uit 3 havo en 3 vwo mee gedaan met de voorrondes van de Biologie Olympiade Junior en leerlingen uit 5 havo en 6 vwo met de voorrondes van de Nationale Biologie Olympiade. Bij deze twee wedstrijden worden er complexe vragen gesteld over de onderwerpen die aan bod komen bij het vak biologie.

Alle leerlingen hebben hun best gedaan om een zo hoog mogelijke score te krijgen. De vragen waren moeilijk. Een aantal leerlingen is het gelukt om met hun score bij de beste 10% van Nederland te eindigen. In 3 havo is dat Caran Peters en in 3 vwo zijn dat Patrick Stam, Mischa van Kempen en Sven Eschmeijer. Namens de vakgroep biologie: van harte gefeliciteerd! Zij ontvangen een certificaat van het Biologie Olympiade Comité.

Helaas waren dit schooljaar de scores niet hoog genoeg om door te mogen naar de volgende ronde. Misschien lukt dat volgend schooljaar wel. We wensen de leerlingen die nu in de tweede, vierde en vijfde klas zitten van het havo en vwo en volgend schooljaar meedoen met deze Olympiades nu al succes met de voorbereidingen op de wedstrijd in 2017. (vakgroep biologie)