Voorleeswedstrijd brugklas Read2me

Op maandagavond 10 december werd voor de derde keer de jaarlijkse voorleeswedstrijd voor brugklassers gehouden.

Negen leerlingen waren door de brugklassen afgevaardigd om mee te doen, helaas konden er twee leerlingen toch niet bij zijn.
In een gezellige, in kerstsfeer versierde aula deden de zeven leerlingen hun best om bij de beste drie voorlezers te horen.
Deze winnaars mogen namelijk meedoen met het kampioenschap van Nissewaard in De Boekenberg.

In die regionale ronde strijden zij straks tegen leerlingen van Scala Rietvelden. De kampioen wordt dan weer afgevaardigd naar Rotterdam, om daar te proberen voorleeskampioen van Zuid-Holland te worden.

Een deskundige jury die bestond uit  Marlies Verhelst (kinderboekenschrijfster),  Sigrid Olivier (leerkracht basisschool)  en Karin Neijzen (mediatheek), beoordeelde de voorlezers.

Na uitvoerig juryoverleg las Marlies Verhelst  de juryrapporten voor en maakte bekend dat Emma Wagemans, Jorrit Vermeij en Lisanne Oostveen onze school gaan vertegenwoordigen in De Boekenberg.
Alle deelnemers kregen een certificaat en gingen met een prijs naar huis.

Tijdens het juryberaad verzorgden een zestal leerlingen uit de tweede en hoger voor een muzikaal intermezzo dat zeer op prijs werd gesteld door de aanwezige vaders, moeders, opa’s,  oma’s,  broertjes en zusjes.