Verslag uitwisseling naar Noorwegen

Vorige week hebben Manu, Jelle, Senna, Renu, Dion, Alyssa, Renske, Anne-Lotte, Sanne, Zoë, Selin en Leila onder begeleiding van meneer Snel en mevrouw Hoogstad het prachtige Noorwegen bezocht.

In Oslo hebben wij een dagje het mooie opera house mogen bezoeken en vervolgens hebben wij in het noorden een week mee mogen draaien op de gastschool in Otta. Hier hebben de leerlingen gewerkt aan entrepreneurship en aan oplossingen voor een duurzamer leven.

De leerlingen hebben veel geleerd. De excursie naar de gletsjer heeft veel indruk gemaakt. Het is namelijk prachtig om te zien, maar ook een wake up call omdat er steeds meer smeltwater komt, met alle gevolgen van dien.

De leerlingen hebben hier vrijdag oplossingen voor aangedragen en de week werd afgesloten met een feest op school. Na veel tranen op het treinstation, hebben wij veel kennis meegenomen en zien wij de Noorse en Oostenrijkse leerlingen en docenten graag in maart bij ons op school. Het was in ieder geval een mooie, interessante en gezellige reis waar mooie vriendschappen zijn gesmeed.

Larry Joe Snellink & Maxime Hoogstad