Verslag uitwisseling Chinese leerlingen

Maandag 6 maart stonden de heer Werleman, mevrouw Van Houwelingen en de heer De Ruiter in alle vroegte te wachten op 15 Chinese leerlingen die, samen met hun drie docenten, kwamen genieten van alles wat onze Hollandse cultuur te bieden heeft.

Dit was al weer de derde groep leerlingen die we mochten ontvangen, wij gaan begin november zelf natuurlijk ook weer naar China. Hoewel de evaluatie met ouders en leerlingen nog moet plaatsvinden, kunnen we met een gerust hart stellen dat dit bezoek in ieder geval een succes is geweest. We hadden een mooi programma voor ze samengesteld met o.a. een bezoek aan de Zaanse Schans, Volendam, het Rijksmuseum en aansluitend natuurlijk een tocht door de Amsterdamse grachten. Ook zijn we naar de Biesbosch geweest, naar de TU in Delft en hebben we met ze geklommen in Rotterdam en geschaatst in Spijkenisse.
Vanzelfsprekend hebben ze ook lessen gevolgd, TTO-lessen maar ook speciaal voor hen samengestelde lessen bij kunst, muziek en informatica. De docenten hebben we meegenomen naar collega-scholen en het innovation dock op de RDM-campus in Rotterdam.
De ouders van onze leerlingen, de Chinese leerlingen verblijven bij hun Nederlandse partner, hebben zich ook bijzonder uitgesloofd. Er werden allerlei activiteiten ontplooid, bezoekjes aan pretparken, alles om het de leerlingen maar baar de zin te maken.

Na anderhalve week vertrok de groep op 16 maart weer richting China, onze leerlingen verheugen zich al op het tegenbezoek.