Verslag sportproject

 

Het sportproject was één van de projecten waar de leerlingen aan deel konden nemen. We gingen van start met een groep van 28 enthousiaste leerlingen die hier voor hadden gekozen.

De sporten die deze week op het programma stonden waren boksen, bootcamp, tennis, squash, klimmen, skiën of snowboarden en handbal.

De leerlingen gingen op maandag boksen bij de boksschool van Schildkamp in Hoogvliet. De boksles stond onder leiding van John Schildkamp en zijn dochter. De leerlingen hadden het duidelijk naar hun zin, maar gaven ook toe dat het toch wel pittig was. Ook was er een groepje dat er na de training misschien een vervolg aan wilde geven.

Dinsdag was de dag van “ Bootcamp”.  Dit is kort gezegd: groepsfitness op zijn of haar niveau. Dit vond plaats in de sporthal van “De Ring van Putten” en werd gegeven door Joep van Beek (oud leerling) die er duidelijk plezier in had en dat ook goed wist over te brengen op de leerlingen.

Woensdag kregen de leerlingen tennisles op Halfweg van Stefan Weeda en konden ze ook kennismaken met squash onder mijn leiding
(Onno Ronteltap) . De leerlingen gaven wel aan dat ze na de eerste twee dagen wel een beetje last hadden van spierpijn.

Donderdag was de dag waar een aantal leerlingen naar hadden uitgekeken omdat ze voor het eerst mochten gaan klimmen en skiën of snowboarden op Halfweg bij Holland Indoor Sport. Ook waren een aantal leerlingen een beetje bezorgd dat ze de herfstvakantie op krukken moesten doorbrengen (ze hadden duidelijk de beelden van gipsvluchten op hun netvlies staan).  Nadat de skileraar hun gerustgesteld had,  gingen ze op de lange latten staan. Zonder ongelukken wisten de leerlingen ook deze dag goed af te ronden.

Vrijdag was alweer het laatste onderdeel en dat was handbal in de sporthal van “ De Ring van Putten”. De training werd verzorgd door mevrouw Laurens en haar dochter. Sommige leerlingen vonden het voetenwerk toch wel erg lastig (met name bij een sprongschot ) maar na wat oefenen wisten ze ook dit vrij aardig onder de knie te krijgen.  Aan het eind werden er wedstrijdjes gespeeld waarbij het er fanatiek maar sportief aan toe ging.

De week  werd afgesloten met warme chocolademelk en zelfgemaakte brownies en cake. Hierbij wil ik Yenna Dahler, Danique Slob en Gözdem Kahriman nog even speciaal bedanken voor het bakken van de brownies en de cake.

Terugkijkend op de week kunnen we stellen dat het een geslaagde week was met een leuke en sportieve groep die het duidelijk goed naar hun zin heeft gehad.

Onno Ronteltap