Verslag sportproject 2017

Week  41 was de reis- en projectweek  voor de 4e klassen van “De Ring van Putten”. Het sportproject was één van de projecten waar de leerlingen aan deel konden nemen. We gingen van start met een groep van 16 enthousiaste leerlingen die hier voor hadden gekozen. De sporten die deze week op het programma stonden waren boksen,  tennis, klimmen, skiën of snowboarden, bootcamp  en freerunnen.

De leerlingen gingen op maandag boksen bij de bokschool van Schildkamp in Hoogvliet. De boksles stond onder leiding van John Schildkamp en zijn dochter. De leerlingen hadden het duidelijk naar hun zin, maar gaven ook toe dat het wel pittig was. Ook was er een groepje dat er na de training misschien een vervolg aan wilde geven.

Dinsdag kregen de leerlingen tennisles in de sporthal van “De Ring van Putten” van Marco van Duijne (tennisleraar van LTV De Dalle). De leerlingen gaven aan dat ze  behoorlijk veel spierpijn hadden van de op maandag gevolgde boksles. Na twee uur tennisles zat ook deze dag erop en de vermoeidheid begon zich al af te tekenen bij sommige leerlingen. Ook maakte de docent Duits Erik Mozsa deel uit van de groep deelnemers en te zien aan de zweetdruppels op zijn voorhoofd was ook dit onderdeel behoorlijk intensief.

Woensdag was de dag waar een aantal leerlingen naar hadden uitgekeken omdat ze voor het eerst mochten gaan klimmen en skiën of snowboarden op Halfweg bij Holland Indoor Sport. Ook waren een aantal leerlingen een beetje bezorgd dat ze de herfstvakantie op krukken moesten doorbrengen (ze hadden duidelijk beelden van de gipsvlucht op hun netvlies staan). Nadat de skileraar hun gerustgesteld had, gingen ze toch op de lange latten staan. Zonder ongelukken wisten de leerlingen ook deze dag goed af te ronden.

Donderdag was de dag van “Bootcamp”. Dit is kort gezegd: groepsfitness op zijn of haar niveau. Dit vond plaats in onze eigen sporthal en werd gegeven door Martin Nieuwstraten, inderdaad de broer van………., die er duidelijk plezier in had en dat ook goed wist over te brengen op de leerlingen.

Vrijdag was alweer het laatste onderdeel en dat was freerunnen in onze sporthal. De training werd verzorgd door Redouan Yagoub; een oud leerling van De Ring van Putten. Freerunnen is  het best te omschrijven als straatacrobatiek. Dit heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen en deze prachtige vorm van bewegen spreekt dan ook tot de verbeelding van veel leerlingen. Dit was duidelijk te merken bij onze deelnemers aan het sportproject. Redouan wist zijn ervaring  goed over te brengen. Aan het eind van de workshop waren er zelfs leerlingen die een achterwaartse salto uit stand wisten te springen.

Terugkijkend op de week kunnen we stellen dat het  een geslaagde week was met een leuke en sportieve groep die het duidelijk goed naar hun zin heeft gehad.

de heer Onno Ronteltap