Verslag skireis vierde klas

Eindelijk was het zover…. Na een busreis van 14 uur arriveerden we maandagochtend om 08:30 uur in Kaprun. Klaus, de huiseigenaar van Haus Brunhilde, gaf ons een warm welkom. Met een kleine 60 man, waarvan 46 leerlingen, konden we direct aanschuiven voor het ontbijt. Zoals u begrijpt ging dat er bij iedereen wel in na zo’n gebroken nacht.
De kamerindeling was in de bus al gemaakt. Alle leerlingen hadden dus in een mum van tijd hun reistassen op de kamers gezet en waren al snel ‘ready to go’ om aan de eerste wintersportdag te beginnen. Jet, de buschauffeuse van onze reis, bracht ons naar de plek van bestemming. Onder leiding van het Huski-personeel, werd er bij aankomst een trein van leerlingen gemaakt: alle ski’s, snowboards, stokken, ski- en snowboardschoenen en helmen moesten worden uitgeladen. Dat is een hele onderneming kunnen wij u vertellen. Met maar een paar uur slaap, ging dit zo’n eerste keer nog niet van een leien dakje. Na dik een uur had iedereen zijn of haar attributen aan óf in de hand en liepen we waggelend naar de eerste gondels om de besneeuwde bergen te trotseren. U kunt wel begrijpen dat de strak aangetrokken ski- en snowboardschoenen niet zo comfortabel liepen.
Na twee gondels genomen te hebben, kwam het Alpini Centre inzicht. De eerste dag bestond uit het aanleren van alle basistechnieken. Met vallen en opstaan en een aantal blauwe plekken verder, hebben we de eerste dag afgesloten met een pubquiz in Haus Brunhilde. Rond 23:00 uur ‘s avonds waren in de meeste kamers de lichten uit en was iedereen, inclusief de reisleiding, erg toe aan een welverdiende nachtrust.
Na wederom een heerlijk ontbijtje achter onze kiezen te hebben, ging het uitladen van de spullen onder aan de bergen een stuk soepeler dan op de eerste dag. De trein van leerlingen leek wel een geoliede machine. Onder het toeziend oog van de ski- en snowboard instructeurs waren op de tweede dag de eerste afdalingen van een echte piste al een feit. Dat gaf een kick! De leerlingen genoten van hun tweede dag in de sneeuw met een heerlijk zonnetje op hun bol. ‘s Middags was het vaste prik om met z’n allen te lunchen bij het Alpini Centre. Hier werden onder het genot van een lunch de ervaringen en gebeurtenissen van die ochtend met elkaar gedeeld. Iedere dag zijn we doorgegaan tot een uur of vier ‘s middags. Daarna was iedereen wel toe aan een warme hap van Klaus.
Op deze manier hebben we met z’n allen vier prachtige wintersportdagen met elkaar beleefd, met iedere avond een programma op de planning. Van een pubquiz en een spelletjes avond tot aan een alcoholvrije après-ski avond in een lokale bar.
Namens de gehele reisleiding van de wintersport, willen wij alle leerlingen die mee waren bedanken voor de onvergetelijke dagen in Kaprun.
Meneer Bubberman, meneer Nieuwstraten, mevrouw De Groes en mevrouw Sundermann.