Verslag project sustainable development op De Ring

Project Sustainable development

In de week van 7 t/m 14 maart ontving De Ring van Putten vele gasten voor de werkgroep Sustainable development ; de gasten kwamen uit Noorwegen, Portugal, Italië en Spanje.

Op 7 maart gingen de buitenlandse leerlingen naar hun gastgezinnen waar ze even konden bijkomen van de reis en waar ze ’s avonds konden kennismaken met de zogenaamde “Hollandse kost”.

Op woensdag 8 maart hebben de leerlingen ‘s ochtends deelgenomen aan “ice breaking activities”, activiteiten om elkaar (beter) te leren kennen en ’s-middags werd er een introductie gegeven over het onderwerp van de week: een duurzame haven waar ruimte is voor mens en dier zonder het milieu aan te tasten.

Op donderdag 9 maart gingen leerlingen en leraren op de fiets naar het eiland Tiengemeten om daar een flinke wandeling te maken en het gebied te observeren i.v.m. een later te maken opdracht: het creeren van een ideale , op de toekomst gerichte, duurzame haven.

Deze opdracht hebben de leerlingen vrijdag op de computer gemaakt, waarna zij daar op maandag verder aan hebben gewerkt door hun creaties op posters uit te tekenen en te presenteren.

Zaterdag 11 maart hebben de leerlingen doorgebracht met hun gastgezinnen en zijn de leraren naar Amsterdam geweest met een bezoek aan het Anne Frank Huis, een rondvaart en een gezamenlijk diner.

Op maandag vonden de afsluitende activiteiten plaats en konden de leerlingen laten zien wat zij allemaal hadden geleerd in deze projectweek.

Op dinsdag gingen alle deelnemers weer terug naar huis na een voor allen zeer leerzame, indrukwekkende, bijzondere week. Een herinnering voor het leven.

(mevrouw C. Noordzij, docent Frans)