Verslag Parijs 2017

Na een voorspoedige reis kwamen we s ’middags aan in het hotel. De kamers werden verdeeld. En wat een luxe! Elke kamer had een eigen badkamer. In het naast gelegen winkelcentrum konden we naar de supergrote supermarkt en ook naar de fastfoodrestaurants om een hapje  te eten.

Dan ‘s avonds voor het eerst met de metro naar de Eiffeltoren. We stappen uit bij Trocadéro. Als we bovengronds zijn is er geen Eiffeltoren te bekennen, terwijl je dat ding overal in de stad ziet. Maar zie daar, 100 meter verder op doemt ze ineen keer op: ‘De grote ijzeren Dame’! In volle glorie straalt ze ons tegemoet. En na enkele minuten begint ze ook nog te knipperen. Te veel foto’s worden er gemaakt en zelfs na drie kwartier als we richting de toren willen lopen om de lift te pakken, blijken er nog steeds plaatjes gemaakt te moeten worden. Zoals overal in Parijs in deze tijd neemt de beveiliging geen halve maatregelen: tassen worden gecontroleerd en we worden gefouilleerd. Het is het allemaal waard. De Toren biedt ons het gedroomde uitzicht.

De volgende dag na het ontbijt, weer een ritje met de metro naar het graf van Napoleon. Doordat de tombe wat lager ligt, moeten we nog steeds voor hem buigen. Van hieruit vertrekken we naar Notre Dame de Paris, op het eilandje waar Parijs is begonnen. ’s Middags vrije tijd en ‘avonds eten we bij de Flunch. Hier ervaren we dat het eten thuis toch anders is en smaakt. We maken een nachtelijke rondtoer met de bus en onze Nederlandstalige gids. Op de Champs-Elysées, de imposante boulevard zingen we heel hard O Champs- Elysées!

Op de woensdag staat het Château van Versailles op het programma. In de bus bekijken we eerst op het scherm het leven van een van de laatste bewoonsters: Marie Antoinette.

Bij terugkeer in Parijs hebben we tijd om te voet de Champs- Elysées af te lopen. ‘s avonds gaan we de studentenwijk “het Quartier Latin “in om in groepjes te eten.  Pasta en hamburgers zijn favoriet. Terug naar huis worden wij in de metro ook nog getrakteerd op een optreden in de hal van het metrostation!

De laatste volle dag in Parijs . Vandaag staat een selfie met Mona op het programma. Het Louvre is gigantisch en als je alles wil zien heb je drie weken nodig. ‘s middags naar het beroemde Stade de France voor een rondleiding. De kleedkamers, het veld alles even indrukwekkend. We eten hierna in het Hardrock café van Parijs. Nog een bezoek aan een Parijse bioscoop maakt de laatste avond compleet.

De laatste dag  zitten we al bepakt en bezakt om 9 uur in de bus. Zelden heeft een groep zo netjes en snel de kamers leeggemaakt en opgeruimd. Nog een laatste stop bij les Galéries la Fayette (gigantisch warenhuis) waar de laatste souvenirs gekocht worden en vanaf het dak nog een laatste blik op Parijs. Het was een fantastische week met een heel gezellige groep.

Mevrouw van der Hoek