Verslag Londenreis

Maandagochtend om 7 uur vertrok onze bus met 37 leerlingen en 4 docenten richting Calais. Na een rustige boottocht kwamen we aan in Dover. Gelukkig raakte Kenny, de buschauffeur, niet in de war van het links rijden want we kwamen veilig aan bij onze volgende stop: Canterbury Cathedral. Deze indrukwekkende kathedraal staat ook nog eens in een heel leuk stadje!

De volgende drie dagen stond de stad Londen op het programma. Een aantal hoogtepunten: een groep leerlingen die voor de foto opdracht een selfie maakt met een van de Guards bij Buckingham Palace, de kroonjuwelen bekijken bij de Tower of London, met de hele groep uit eten bij de pizzeria in Greenwich, een tour door het Emirates Stadium van Arsenal (aan de gekochte shirts en tenues te zien heeft Arsenal er een aantal spelers bij gekregen), het National History Museum verkennen (onze leerlingen kijken nu heel anders naar de film Night at the Musuem), de hele stad kunnen zien vanuit de London Eye, De Ring die de M&M store en Harrods leeg probeert te kopen en natuurlijk de Jack the Ripper Tour door de donkere stad.

Op vrijdag sloten we de reis af met een bezoekje aan de Wartime Tunnels bij Dover Castle. We werden in twee groepen rondgeleid door de geheime tunnels en het ondergrondse ziekenhuis uit de Tweede Wereldoorlog. Best een gek idee dat je zo ver onder de grond zit! Na een boottocht kwamen we weer aan in Frankrijk en was het na een laatste maaltijd tijd om terug te gaan en vol liefs en enthousiast te worden ontvangen op het schoolplein van De Ring!

(Ilona Vos)

Filmpje