Verslag Londen 2017

Maandagochtend 9 oktober was het zo ver! Ondanks dat het heel vroeg was, kon de bus vol met 50 leerlingen op tijd vertrekken naar Calais. Eenmaal daar aangekomen kwam gelukkig iedereen door de paspoortcontrole en mochten we de boot op naar Dover. Op de boot hadden de leerlingen even de tijd om de beentjes te strekken en konden hier genieten van het uitzicht. Vanuit Calais zijn we met de bus verder gegaan richting het sfeervolle dorpje Canterbury. Tijd voor een korte lunch, even gezellig shoppen en dan eindelijk richting onze eindbestemming: Londen centrum. Na het inchecken zijn we gezamenlijk gaan dineren en aansluitend hadden we een gezellig avondje bowlen. Wat een talent hebben wij toch in huis!

Dinsdagochtend stond een stevige wandeling op het programma. Aan de hand van een speurtocht gingen leerlingen het centrum van Londen verkennen en moesten bij verschillende highlights leuke actiefoto’s maken. In de middag bezochten wij het National History Museum en het Chelsea stadion. Leerlingen konden in de avond bij Covent Garden kiezen wat zij wilden eten en natuurlijk zaten de meeste leerlingen bij de McDonalds. Enorm Engels.

Woensdagochtend zat iedereen alweer vroeg aan het ontbijt. Vandaag ging het tweede deel van de speurtocht verder. Hierbij kwamen leerlingen o.a. langs de HMS Belfast, Tower Bridge, St. Pauls Cathedral en perron 9 ¾ (bekend van Harry Potter). In de middag hebben we een bezoekje gebracht aan de Tower of London. Hier konden leerlingen een kijkje nemen bij de glinsterende kroonjuwelen. De avond werd met Fish & Chips op een typisch Engelse manier afgesloten.

Donderdagochtend gingen we met z’n allen richting Greenwich om daar de sterrenwacht en de nulmeridiaan te bekijken. Na een wandeling door het park en langs musea hebben de leerlingen geluncht bij de Greenwich Food Market. Daarna kwam het drukke deel van de dag, met een bezoek aan het oorlogsschip HMS Belfast, een rondje in de London Eye, bezoek aan de M&M store en de Legowinkel en als afsluiter shoptijd bij Oxford Street.

Vrijdagochtend zijn we in alle vroegte weer vertrokken richting Spijkenisse. Na een gezellige busreis kwamen we aan bij onze tussenstop in Dover. Met spectaculair uitzicht op de witte kliffen vond bovenop Dover Castle de prijsuitreiking plaats van het ruilspel dat onderdeel was van de speurtocht. Na de bootreis en een laatste eetstop… bij de McDonalds… kwamen we moe maar voldaan aan bij school. Iedereen bedankt voor de gezellige week!

(mevrouw  Baljon, de heer Van Bergen, de heer Meertens, mevrouw Vos)