Verslag bezoek aan Kopenhagen

Project: Is there anybody out there?

Op zondag 3 december vertrokken we met 6 leerlingen naar Denemarken voor het ‘Is there anybody out there?’ project. Na een goede reis kwamen we tegen de avond aan in het hostel in Kopenhagen. Hier hebben we gezellig met de leerlingen een pizza gegeten. Daarna zijn we gelijk gaan slapen, want maandag begon de eerste echte projectdag.

De eerste dagen stonden in het teken van de kennismaking met de andere internationale leerlingen. Maandag in Kopenhagen begon de dag met een stadtour door de Deense leerlingen, gevolgd door een lezing van een nobel prijswinnaar op de universiteit van Kopenhagen. Deze was erg lastig voor de leerlingen, maar ze deden het fantastisch! Daarna stond er een treinreis op de planning naar Odense. Dinsdag waren we voor het eerst op de school van onze Deense collega’s. Het is een kleine school waar onze leerlingen veel nieuwe indrukken te verwerken kregen en deelnamen aan de ice-breaking activities. Woensdag en donderdag stonden in het teken van verschillende workshops over o.a. het ontstaan van het leven & extremofielen, het op schaal maken van het zonnestelsel en het ontwerpen van een logo voor het project.

Vrijdag was de laatste dag waarbij er geëvalueerd is en afscheid genomen van elkaar. De Ierse leerlingen en onze leerlingen zijn ‘s avonds nog gezellig samen uiteten geweest! Het was een leuke en leerzame week, waarbij wij trots mogen zijn op onze leerlingen. Het waren echte ambassadeurs voor onze school. Kortom een geslaagde projectweek!

Myrthe Baljon en Edwin Oostra