VECON Business School van start met bezoek aan Ahoy

Deze week is de International VECON Business School van start gegaan met 24 enthousiaste jonge ondernemers. Na op de eerste dag de groepen geformeerd te hebben en de taken binnen het bedrijf verdeeld te hebben, stond op de tweede dag het eerste bedrijvenbezoek op de planning: Rotterdam Ahoy.

Na een warm ontvangst van de heer De Jong kregen de leerlingen een rondleiding door het gehele complex. Terwijl in de ene zaal Kerstcircus Ahoy werd opgebouwd en in de andere zaal Holland Zingt Kerst , kreeg de groep leerlingen uitleg over de kaartverkoop, de kosten van een evenement en de contacten met de buurtbewoners. Daarnaast werd er ingegaan op de manier waarop Rotterdam Ahoy heeft ingespeeld op de toegenomen concurrentie na de bouw van een extra concertzaal in Amsterdam.

De leerlingen kregen inzage in de manier waarop Rotterdam Ahoy zijn verdienmodel succesvol heeft weten aan te passen en een meer evenredige verdeling heeft weten te maken in het soort evenementen dat ze aanbieden.

Ook werd stilgestaan bij de uitbreiding van het complex. Een nieuwe locatie voor congressen en een extra concertzaal, die in 2020 geopend zal worden, werd besproken.

Er werd uitgelegd waarom er is gekozen voor de uitbreiding en hoe ze denken dat dit bij zal dragen aan een versteviging van het merk.

De leerlingen kregen ruim de gelegenheid om vragen te stellen en verlieten zeer geïnformeerd het gebouw.


Enkele reacties van de leerlingen

Mariëlle & Karlijn – We vonden meneer De Jong erg energiek. Alle vragen werden serieus genomen en goed beantwoord. We weten dankzij het bezoek beter hoe we onze doelgroep moeten bereiken.

Joes & Shihan – We vonden de rondleiding van meneer De Jong heel fijn. Hij vertelde niet alleen over Ahoy zelf, maar ook over hoe je op lange termijn een bedrijf moet runnen. Hoe je interessant blijft voor je doelgroep en op de juiste momenten reclame moet en kan maken.

Joe & Ilse – We vonden het interessant om te horen hoe de verhuur van de zalen in zijn werk gaat en hoe belangrijk het is dat je als bedrijf steeds in ontwikkeling blijft. Het is sowieso leuk om een keer gezien te hebben hoe alles in zijn werk gaat achter de schermen.