Uitwisseling Step up and face the challenge – Nederland

Van 2 tot 8 oktober ontvingen 20 Nederlandse leerlingen van De Ring van Putten een gastleerling uit een van de volgende landen: Frankrijk (La Réunion), Spanje, Italië (Sardinië) en Tsjechië. Onze leerlingen volgen samen met de gasten een aangepast programma dat in het teken staat van sporten, gezond eten en een gezonde levensstijl.

Zo hebben leerlingen in het Corpus museum in Leiden een kijkje genomen in het menselijk lichaam, hebben zij workshops gevolgd over diverse onderwerpen zoals het spijsverteringsstelsel en de schijf van vijf, hebben zij practica gedaan zoals het maken van kaas en deden zij mee aan een typisch Nederlands korfbaltoernooi op school.

De week werd feestelijk afgesloten op de pannenkoekenboot. Enkele van onze leerlingen zijn vorig schooljaar al naar Sardinië geweest voor dit project. Verder zal dit schooljaar nog een kleine groep naar la Réunion vertrekken en gaan de overige leerlingen volgend schooljaar naar Spanje of Tsjechië.

We kijken terug op een mooie week waarbij vriendschappen zijn gesloten, afscheid nemen moeilijk was en er met smart wordt uitgekeken naar de volgende uitwisseling. Dit project is mogelijk gemaakt door de subsidie van Erasmus+.