Uitwisseling Radevormwald november 2016

Na de vele formuliertjes, voorlichtingen en natuurlijk de vele whatsapp berichten was het dan eindelijk zover. Het vertrek richting onze partnerschool in Duitsland. Op woensdagochtend om 11 uur vertrokken wij met een heerlijke luxe bus richting het altijd gezellige Radevormwald.
Eenmaal aangekomen in Duitsland kregen we een warm onthaal van alle partners die al klaar stonden voor vertrek richting de gastfamilies.

Na een korte welkomstceremonie op de donderdagochtend gingen alle leerlingen meteen druk aan de slag voor het project. De groep was in tweeën gesplitst waarbij de ene groep zich bezighield met het maken van Fairtrade jam en overheerlijke koekjes (sommigen hadden hier één groot koekje omdat ze even waren vergeten dat ze nog uitzetten in de oven) en de andere groep was bezig met het ontwerpen van een Fairtrade logo die dan later op bijvoorbeeld t-shirts of tassen zou komen.

Vrijdag zijn we met ons allen naar de mooie stad Keulen geweest. Na een beklimming in de Dom (iedereen heeft een topconditie) hebben we genoten van het prachtige uitzicht over de stad en de kerstmarkt die zich naast de Dom bevond. Eenmaal beneden aangekomen hebben we onze tour voortgezet richting het chocolademuseum. We wilden immers wel eens weten hoe onze overheerlijke chocola nou eigenlijk gemaakt wordt en wat er aan gedaan wordt voordat chocola nou werkelijk Fairtrade chocola genoemd mag worden.

Het weekend brachten de leerlingen allemaal in hun eigen gastgezin door. De gastgezinnen hebben een uitgebreide invulling aan het weekend gegeven waarbij werd geschaatst, gezwommen, gebowld en nog vele andere leuke activiteiten ondernomen werden.