Uitwisseling met Hürth

Op woensdag 19 oktober kwamen de Duitse leerlingen van het Albert-Schweitzer Gymnasium vanuit Hürth naar onze school – voor het tiende jaar op rij – om mee te doen aan de uitwisseling. De leerlingen werden rond het middaguur verwelkomd met een gezellige lunch en deden vervolgens mee met een les Sport & Spel, gegeven door Onno Ronteltap.

De donderdag stond in het teken van een excursie naar Rotterdam, waarbij de leerlingen de Euromast hebben bezocht, fanatiek jeu de boules hebben gespeeld en een stadswandeling door Rotterdam hebben gemaakt. De leerlingen hebben gewerkt aan een filmpje over hun belevenissen.

Op de vrijdag hebben zij deze filmpjes bewerkt, spelletjes gedaan en muziek gemaakt met de jongerenwerker. Voor de lunch was een foodtruck geregeld met patat en snacks. Daarna volgde het afscheid en werd de vakantie ingeluid.

Ook dit jaar was de uitwisseling weer een groot succes! De opgegeven leerlingen van leerjaar 2 en 3 gaan in het voorjaar van 2023 drie dagen op bezoek bij onze Duitse partnerschool. Het is fijn dat wij deze uitwisselingen steeds weer mogelijk kunnen maken en op deze manier een culturele uitwisseling kunnen bevorderen. Met dank aan alle betrokken docenten, Ilkay Makay, Henk-Jan van Dommelen, Monique Miog, Onno Ronteltap en Bart de Ruiter, voor het opzetten van een leuk en leerzaam programma voor de uitwisseling!

Maxime Hoogstad –  internationaliseringscoördinator