Uitwisseling Listen to my story – Duitsland

Van 25 september tot 1 oktober is er een groep van 5 leerlingen (Daan Kalkman, Dean de Ridder, Claire van de Graaf, Kelly Deng en Jesse van der Meer) onder leiding van mevrouw Hoogstad en mevrouw Ouwehand naar onze Duitse partnerschool in Rosenheim geweest.

De leerlingen hebben een week lang in een gastgezin geslapen en samen gewerkt aan een radio-uitzending voor de lokale schoolradio over de Tweede Wereldoorlog.

Het is van belang dat leerlingen de rol van het verleden inzien om zo met een open blik naar de toekomst te kijken. Een hoogtepunt van deze uitwisseling was de excursie naar Dachau gevolgd door een interview met Eva Umlauf (een overlevende van het concentratiekamp van Auschwitz). Dit vonden de leerlingen heel indrukwekkend.

Onze leerlingen gaan ook een schoolradio met podcasts oprichten om zo meer verhalen over de Tweede Wereldoorlog te kunnen vertellen.

In februari komen leerlingen van onze partnerlanden naar ons toe. In dit project werken wij samen met scholen in Portugal, Duitsland en Griekenland en deze uitwisseling wordt gesubsidieerd door Erasmus+.