Uitwisseling La Réunion

De week voor de meivakantie zijn vijf leerlingen Rebekka, Arnout, Amber, Justin en Nelly onder begeleiding van mevrouw Dukers en mevrouw Hoogstad op uitwisseling geweest voor het project Step Up and Face the Challenge naar onze partnerschool in La Réunion. Dit project staat in het teken van gezond sporten, bewegen en een gezonde levensstijl. Deze uitwisseling wordt gesubsidieerd door Erasmus+.

Amber: Het was een leuke ervaring. Het leukste vond ik de vulkaan beklimmen. Het was supermooi en indrukwekkend om te zien. Het is echt een ervaring die je maar 1x in je leven hebt. Ik heb mezelf sociaal open moeten stellen en dat ging eerst moeilijk, maar na een 1uur rond de mensen ging alles soepel en was het heel leuk.

Arnout: Maandag gingen we eerst op school kennismakingsopdrachten doen en toen hadden ze een lunch gemaakt. Voor iedereen. Daarna gingen we oude monumenten in de stad Saint-Denis bezoeken. Dinsdag gingen we met de bus hoog de bergen in waar een botanische tuin was. Er waren heel veel planten. Het was erg leuk alleen we hadden een opdracht niet gedaan, omdat het gras te nat was. Woensdag gingen we naar een vulkaan. Het was heel erg mooi boven op de berg. De vulkaan lag in een krater. Dus we moesten eerst heel ver naar beneden lopen en daarna weer terug omhoog lopen. Donderdag gingen we naar het strand, het was mooi en het water was heel helder. Op de weg terug rookte de bus. Dus we moesten anderhalf uur wachten op een nieuwe bus. Vrijdag gingen we een filmpje over de week maken en afscheid nemen.

Rebekka: Hallo Allemaal, mijn naam is Rebekka uit 25b. Ik ben mee geweest op de uitwisseling naar La Réunion. Ik zal proberen per dag een korte samenvatting te geven over wat we ongeveer gedaan hebben. Op de dag dat we aankwamen, hebben we tijd met de host familie doorgebracht. Elkaar leren kennen en het eiland een beetje verkennen. Op de 1ste volle dag op La Réunion zijn we naar de school gegaan. Daar werden we verwelkomd en kregen we een rondleiding op de school. Na wat activiteiten zijn we de stad ingetrokken, Saint-Denis. Daar bezochten we monumenten en culturele gebouwen. Op de 2e dag zijn we naar een botanische tuin gegaan. We hebben daar mooie en bijzondere planten gezien. Op de 3e dag zijn we een krater ingelopen en weer omhooggegaan. Het uitzicht van de top was wel erg mooi, maar ik zeg je: het was heel vermoeiend. Mijn stappenteller kwam op 10.505 stappen. Op de 4e dag zijn we naar het strand geweest. We hebben gezwommen bij koraal en we hebben visjes gezien. Er moest wel een begeleider bij zijn, omdat in de zee bij La Réunion de meeste haaien zwemmen. Op de 5e dag, wat ook de laatste dag was, hebben we op de school de laatste activiteiten gedaan en hebben we alles afgerond. Daarna zijn we naar het huis van de host gezinnen gegaan en hebben we ons voorbereid op de terugreis. En zo zijn we nu hier na onze lange en verre reis. Het is een mooie kans die ik gekregen heb om naar zo’n ver en mooi eiland te gaan. Eerst was ik nog een beetje bang om te gaan, maar ik heb er zeker geen spijt van. Ik heb nieuwe, aardige mensen ontmoet. Ook heb ik veel leuke herinneringen van het land overgehouden. Dank jullie wel!

Myrthe Dukers en Maxime Hoogstad, coördinator internationalisering