Twee maal in de prijzen bij de regionale voorleeswedstrijd

Regionale ronde voorleeswedstrijd voor brugklassers

Totaal niet zenuwachtig zaten Yana Beker, Zoë van Baarle, Tim Bava, Amira Kahn en Michael van Beveren op woensdagavond 8 maart op de eerste rij van de grote zaal in de Boekenberg, de bibliotheek van Spijkenisse. Zij waren die avond één van de vele kandidaten in Zuid-Holland die zouden proberen om de beste Brugklas Voorleeskampioen te worden! In deze regionale ronde namen zij het op tegen drie brugklassers van Scala Molenwatering.

Het niveau was hoog en alle kandidaten deden ontzettend hun best. Er stond heel wat op het spel, want er kon slechts één leerling door naar de provinciale ronde op 12 april. En diegene was … Zoë van Baarle die zeer levendig voorlas uit een boek van Francine Oomen. En dat was nog niet alles … Yana Beker ging er met de publieksprijs vandoor: zij won hiermee het boek Superhelden.nl van auteur Marcel van Driel.

Nog grappig om te melden is dat bij het verlaten van de Boekenberg zes jongeren vroegen of ze misschien nog even de bibliotheek in mochten. Sommigen spraken Engels. Toen collega Peter van Deursen en ik goed keken, herkenden we drie leerlingen van onze school. Ze waren er met een Portugese uitwisselingsscholier. Briljant idee om het mooie gebouw aan de Markt te laten zien. En zij wisten nog niet eens hoe succesvol hun jongere schoolgenoten eerder die avond hadden opgetreden en hun voorleestalenten ingezet hadden.

We bedanken Bas Snijders van de Boekenberg voor de organisatie, feliciteren Yana van harte met haar publieksprijs en wensen Zoë veel succes toe in de volgende ronde.

(Marlies Verhelst)

Links Zoë van Baarle: winnares jury. Gaat door naar provinciale ronde op 12 april. Rechts Yana Beker. Winnares publieksprijs.

Onze vijf voorlezers voor de wedstrijd