Theatervoorstelling “Hard op de Tong”

Traditiegetrouw staan er in de laatste schoolweken voor de brugklassers diverse activiteiten op het programma. Vorig schooljaar moest het aanbod vanwege corona (lijkt al weer eeuwen geleden) nogal worden ingeperkt. Maar gelukkig kon nu weer een gevarieerd programma aangeboden worden.

Op 26 juni 2023 verzorgden de acteurs van theatergroep The Big Mo een voorstelling met de titel Hard op de Tong. Het bijzondere: de voorstelling is interactief.

Acteurs Martijn Loerakker en Monique van Aken gingen het gesprek aan met de brugklassers en betrokken hen bij de voorstelling. De leerlingen werden onderdeel van het verhaal en bepaalden het verloop hiervan. Dit deden zij door dingen te noemen die hen bezig houden. Daarbij kwamen onderwerpen zoals de sociale media, pesten, verliefd zijn en diversiteit aan bod. Deze thema’s werden door beide acteurs uitgebeeld, waarbij de leerlingen de uitkomst van de scènes bepaalden. Iedere keer wanneer het woord FREEZE! genoemd werd, mocht een leerling aangeven hoe het verhaal verder zou moeten lopen. Waarom is Freek naar het straflokaal gestuurd? Is hij daarom boos of juist niet? Wordt hij wel of niet verliefd op Monique? En hoe reageert de moeder van Koen op zijn Coming Out? Het visualiseren van deze situaties door middel van theater maakt deze onderwerpen bespreekbaar.

De leerlingen waren zeer positief over deze originele manier van theater spelen. Dit bleek onder meer uit de groepsgesprekken met de coaches.  Vandaar dat theatergroep The Big Mo ook tijdens de kennismakingsdagen (22 t/m 24 augustus a.s.) weer een voorstelling zal verzorgen.