Een theatervoorstelling in je eigen klaslokaal

Beslissend moment of hoe mislukken succesvol kan zijn

Een theatervoorstelling in je eigen klaslokaal: de docent maakt plaats voor een ‘echte’ acteur.

Hok Tan speelde o.a. bij het OT Theater, Bonheur en in jeugdtheaterproducties. Ook was hij te zien in tv series als Flikken Maastricht, Smeris en Vechtershart. Daarnaast is hij theaterdocent bij de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR).

Beslissend moment is een voorstelling over het drukkende gevoel altijd succesvol te moeten zijn. Over té hooggespannen verwachtingen en onze grote afhankelijkheid van de mening van anderen.

Een man met in zijn handen een kartonnen doos komt het lokaal binnen. Vandaag keert hij terug naar het moment dat zijn leven heeft veranderd. Een achteloze middag op zijn middelbare school. En hij moest nablijven …

De kartonnen doos is gevuld met boeken over succes. Online zie je nog veel meer boeken rond het thema succes. Maar hoe belangrijk is succes? Hoe ga je om met prestatiedruk? Faalangst? Maak je wel je eigen keuzes? De voorstelling vormt de opmaat tot een klassikaal gesprek over keuzes maken, vooroordelen en wanneer ben jij geslaagd in het leven? De leerlingen in havo 4 oriënteren zich op hun studie- en beroepskeuze en moeten binnen afzienbare tijd een belangrijke keuze maken: een beslissend moment.

 

Beslissend moment, NA DE STORM Theaterproducties
Acteur: Hok Tan
Speeldata: 10, 12, 13, 17, 19 januari 2017
Locatie: klaslokalen De Ring van Putten