Theaterdag ROET

Naast de normale lessen bij ons op school, vinden wij het ook erg belangrijk dat leerlingen zich ontwikkelen op cultureel gebied. Dit doen we op school door leerlingen te laten deelnemen aan verschillende culturele activiteiten. Eén van die activiteiten is de ROET theaterdag.

Op vrijdag 6 april hadden we theatergroep ROET op bezoek bij ons op school. Alle 3 mavoleerlingen namen deel aan deze dag dat onderdeel uitmaakt van het vak CKV.

Er waren 11 begeleiders en 3 acteergroepen gevormd.

In de eerste groep leerden leerlingen teksten interpreteren, emoties leerden uiten op het toneel en een thriller maken.
De tweede groep leerlingen leerden grimeren. De leerlingen leerden wat het effect was van licht op gezichten tot en met het maken van bloederige wonden. De derde groep hield zich met techniek bezig. Ze leerden onder begeleiding van twee enthousiaste theatermakers, hoe je het toneel moest aanlichten en hoe je geluid moest versterken op het toneel.

Om alles goed vast te leggen waren er ook twee videogroepen die gewapend met een camera de gehele dag filmden.

Aan het einde van de dag kwamen alle disciplines samen in een uitvoering, waarbij de acteurs prachtig uitgedost en gegrimeerd werden door de groep van grime. De geschoten beelden waren omgezet in leuke filmpjes, die vertoond werden na de voorstellingen van de drie acteergroepen. De groep van techniek zorgden dat alles op het toneel op rolletjes verliep en dat de belichting en het geluid goed waren.

Het bleek net als elk jaar, dat we op De Ring over een heleboel acteertalenten beschikken. Onder luid applaus van de andere leerlingen, werden de acteurs geprezen over hun acteerprestaties. En ook de getoonde soms hilarische filmpjes die gemaakt waren door de videogroepen, kregen luid applaus.

Alles bij elkaar opgeteld kunnen we zeggen dat het weer een erg leuke en vooral ook geslaagde dag was, waarbij de leerlingen in aanraking zijn gekomen met verschillende creatieve culturele disciplines.

U kunt de filmpjes terug zien op: www.roettube.com, inlogcode: r18

Charles Julien
Docent beeldende vorming, ckv, KUBV, media en design