Succesvolle deelname De Ring van Putten aan Benelux debatcompetitie

Afgelopen zaterdag, 26 januari jl., is er een delegatie van De Ring van Putten naar het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam afgereisd om deel te nemen aan de Benelux debatcompetitie, georganiseerd door de Debatunie. De school deed mee aan het onderdeel Lagerhuis+. Hierbij worden teams ingedeeld in voor- en tegenstanders en geven telkens drie leden van ieder team een speech, daarnaast is er ook nog een vrije fase waarbij ieder lid zijn zegje kan doen.

Het team van De Ring had goed geoefend onder leiding van de heer Snijder. De Ring heeft met één team meegedaan en heeft uiteindelijk twee van de vier rondes tegen scholen uit de regio gewonnen. De 1e ronde en de 4e ronde werden dik gewonnen, ronde 2 en 3 werden op het nippertje verloren (ronde 2 zelfs op 1 punt!). Op dit resultaat kunnen we trots zijn!

Uiteindelijk heeft het Erasmiaans Gymnasium, dat een thuiswedstrijd speelde, het toernooi op het Lagerhuis+ gedeelte gewonnen. Los van de uitslag kunnen we concluderen dat het een enorm geslaagde dag was, die afgesloten werd met een diner bij Japans restaurant Shabu Shabu. Het toernooi was dus niet alleen leuk, maar ook leerzaam, een ervaring die we meenemen voor toekomstige toernooien!

De school gaat namelijk ook deelnemen aan ‘Op weg naar het Lagerhuis’ debat, dat georganiseerd wordt door de VARA. In 2010 –de laatste keer dat De Ring meedeed- bemachtigde het team de 2e plek in de provinciale voorronde. Op 12 april tenslotte vindt het grote Mainportdebat plaats hier op De Ring en het stadhuis van Spijkenisse. Natuurlijk zullen we u hierover nog informeren!

Vincent Korbee (namens de deelnemende leerlingen)

 

Deelnemers van links naar rechts: Rick van Noort, Niek Kooren, Kim Zwaneveldt, Wahaj Ghani, Vincent Korbee.