Internationalisering op De Ring van Putten

Internationalisering

De Ring van Putten heeft internationalisering hoog in het vaandel staan. We bereiden de leerlingen voor op een plekje in de maatschappij, ook op Europees en mondiaal niveau.
De school vindt het belangrijk dat leerlingen weten dat Nederland baat heeft bij goede contacten met de landen om zich heen. Hierbij gaat het om samenwerking op het gebied van onder andere milieu, politiek, cultuur en economie. Door deel te nemen aan uitwisselingsprojecten met leeftijdsgenoten ervaren leerlingen dat er veel overeenkomsten zijn tussen hen en  hun uitwisselingspartners uit het buitenland. Deze ervaring draagt bij aan hun internationale houding. Een leerling die deelneemt aan internationaliseringsprojecten wordt al snel een ‘world student’.

Inmiddels hebben we een uitwisseling gerealiseerd met dertien scholen in Europa en één school in China.

Dat betekent dat onze leerlingen niet alleen deze scholen bezoeken, maar ook dat er leerlingen en docenten van onze partnerscholen bij ons op bezoek komen.

 

In december 2016 bijvoorbeeld waren er leerlingen en docenten op De Ring van Putten van 7 verschillende partnerscholen en in maart 2017 van nog eens 5 verschillende partnerscholen.

Maar ook tijdens de gewone lessen besteedt de school aandacht aan internationalisering en deze projecten. Zo hebben alle leerlingen in klas drie bij het vak Engels een brief geschreven aan een penvriend(in) op één van onze partnerscholen en verwachten zij binnen een paar weken een brief terug. Bij het vak Nederlands hebben de leerlingen een artikel gelezen over het eiland Tiengemeten en vragen beantwoord over het thema duurzame ontwikkeling.

De meeste projecten worden gefinancierd door het Erasmus+ programma vanuit de Europese Unie. Dat betekent dat er geen kosten voor de ouders zijn en dat alle leerlingen -indien de cijfers en het gedrag in orde zijn- mee kunnen loten voor deelname aan een uitwisseling. Voor andere projecten wordt van de ouders een bijdrage gevraagd, bijvoorbeeld voor de reis naar onze partnerschool in China. In oktober 2016 gaat er weer een groep leerlingen naar China voor deelname aan de projectactiviteiten daar.

Klik hieronder voor onze projecten.