Reisweek vierde klassen

Even zag het ernaar uit dat dit schooljaar de reisweek voor de vierdeklassers niet zou kunnen doorgaan. Net als vorig jaar dreigden de coronamaatregelen roet in het eten te gooien. Gelukkig konden de buitenlandse bestemmingen worden omgeboekt naar twee binnenlandse reisdoelen: Texel en Maastricht. Afgelopen week zijn twee groepen leerlingen op reis geweest en wat een enerverende week hebben zij gehad!

Maastricht

Op maandag vertrokken we met een groep van 95 leerlingen en 9 docenten richting het zuiden. De sfeer zat er al snel goed in. Bij aankomst in Maastricht hebben we de Sint-Janskerk bezocht en is een groep leerlingen zelfs naar boven gegaan om het uitzicht over heel Maastricht te bewonderen. Daarna hebben we een mooie tocht door de mergelgrotten gemaakt. De eerste dag werd bij de bowling afgesloten.

Op dinsdag ging de wekker alweer vroeg. Na een heerlijk ontbijt in de Stayokay zijn we vertrokken richting Fun Valley, waar de leerlingen in verschillende groepen aan verschillende activiteiten hebben deelgenomen. Het hoogtepunt van deze ochtend was toch wel het docententeam dat steeds door een team leerlingen werd uitgedaagd bij levend tafelvoetbal. Pas het vierde team lukte het om de docenten te verslaan. In de middag gingen de leerlingen op pad in het centrum van Maastricht voor het opdrachtenspel. Hoe meer opdrachten de leerlingen deden, hoe meer punten ze kregen. Gelukkig hebben we altijd nog de mooie foto’s en filmpjes die we binnen hebben gekregen. Het avondprogramma bestond uit twee delen. De eerste groep ging het bos in voor een dropping. De leerlingen liepen in groepen het donkere bos in om een moord op te lossen. Na afloop hebben de leerlingen getuigenverklaringen moeten afgeven bij de politie. De moord is opgelost! De andere groep vermaakte zich in de Stayokay met een heuse pubquiz.

Op woensdag vertrokken we vroeg vanuit de Stayokay voor een speurtocht door het centrum van Maastricht. Op verschillende plekken in de stad stonden docenten. De docenten vertelden iets over de bijzondere gebouwen of bruggen waar ze bij stonden. Ook werd er een persoonlijk puntje aan dit verhaal toegevoegd. Na afloop kregen de leerlingen een quiz over alle informatie die zij hadden gehoord. Wanneer leerlingen iets kunnen winnen, kunnen ze heel goed opletten! In de middag vertrokken de bussen richting Landgraaf waar een deel van de groep is gaan snowboarden/skiën en de een ander deel is gaan klimmen. De foto’s spreken voor zich. Moe maar voldaan gingen we richting de Stayokay om te eten. Na het eten ging er weer een groep richting het bos en de andere groep deed mee met de pubquiz. Om 21:00 uur was de quiz klaar en konden we met de groep naar Ajax kijken. In de pauze kregen we een optreden en veranderde de avond in een karaoke-avond met de hele groep. Een mooie afsluiting van de woensdag.

Donderdagochtend ging de wekker al vroeg. De koffers werden ingepakt en de kamers werden schoongemaakt. Na de controle vertrokken we met de koffers in de bus richting Margraten. Veel leerlingen waren onder de indruk van deze begraafplaats en de verhalen die erbij te lezen waren. Na een bezoekje aan Margraten vertrokken we richting het drielandenpunt. De laatste stop voor onze terugreis richting Spijkenisse was de outlet in Roermond.

Wij kijken terug op een ontzettend gezellige week waarin we veel hebben gezien, veel hebben gedaan en vooral veel hebben gelachen.

De reisleiding van Maastricht

 

Texel

We zijn de week begonnen met een tochtje met de garnalenboot op de Waddenzee. De zee was ietwat onstuimig en dat hebben degenen die voor op de boot zaten gemerkt door af en toe een frisse douche! De vangst werd daarna bekeken, gekookt en opgegeten. Na aankomst in het hotel

en een lekkere maaltijd zijn de leerlingen gedropt op het eiland. Als verzopen katjes kwamen ze weer terug naar het hostel. Deze ervaring zullen ze niet snel vergeten.

De tweede dag zijn we gaan wadlopen. Onderzoek in en op de bodem van de Waddenzee. De biologen onder ons kwamen tot leven en er werd flink geschept om te kijken wat er allemaal leeft. De gids heeft van alles over het waddengebied verteld. Deze dag hebben we afgesloten met een pubquiz en karaoke voor de liefhebbers.

De dagen vliegen voorbij, gelukkig werd het weer gedurende de week steeds beter. Woensdag zijn we gaan klimmen en dat ging gepaard met een lekker zonnetje. Knap dat alle leerlingen, sommige ondanks wat angst en hoogtevrees, de touwen in zijn gegaan. Goed gedaan! Terwijl de ene helft in de touwen hing was de andere helft aan het lasergamen en glow in the dark midgetgolven. ‘s Avonds bij de film konden ze van deze activiteiten bijkomen.

Donderdag, de laatste dag alweer. We startten vroeg met de kamers opruimen. Dat was bij de één een grotere klus dan bij de ander. Maar we hebben het hotel goed achter gelaten en kregen complimenten van het hostel over het gedrag van de leerlingen. Dat is altijd fijn om te horen. Als afsluiting brachten we op het eiland nog een bezoekje aan Ecomare. Hier worden zeehondjes opgevangen en weer uitgezet. Na een korte introductie hebben we de zeehondjes en vissen kunnen bewonderen. Hierna zijn we naar de boot gegaan op weg naar Almaar. Hier konden de leerlingen nog even winkelen en lunchen. Gelukkig was hier weer een McDonalds. Dat was voor sommige leerlingen wel een gemis op Texel. Uiteindelijk kwamen we na zessen aan op school.

Al met al kunnen wij terugkijken op een zeer geslaagde reisweek. Wij hebben van de week genoten en wij denken dat de leerlingen dat ook hebben gedaan. Een ervaring rijker en doodmoe gaan we nu genieten van een heerlijk weekend!

De reisleiding van Texel