Read2Me voorleeswedstrijd

Op maandagavond 18 december vond in de brugklasvleugel de voorleeswedstrijd voor brugklassers plaats. Ik mocht de avond presenteren: een leuke en dankbare taak. De hele avond voorgelezen worden: wie wil dat nou niet? Als fervent lezer genoot ik uiteraard enorm van de voorgelezen fragmenten.
De keuze van alle fragmenten was goed en elke leerling had zijn of haar eigen stijl. Het niveau was dan ook hoog: goed inlevingsvermogen, goede mimiek of prima tempo. De juryleden waren Karin Neijzen, onze mediathecaresse, Nadine Koning-van de Nadort, (inval)leerkracht primair onderwijs en Debby Bouman, docente Nederlands op het Maerlant in Brielle. Zij hadden een moeilijke taak. De momenten waarop de jury overleg had, traden enkele van onze leerlingen op.

Drie leerlingen mochten door en onze school op woensdagavond 7 maart vertegenwoordigen in de Boekenberg. Dit zijn Alicia Poterson, Pavan Jhabboe en Lisa van der Waarden geworden. Zij lazen super voor, maar ook Iris de Snaijer, Dounia Taouil, Hwayda Bashair, Denzel Giwa, Fertje Koppenol, Yzis van Meggelen, Eline de Goede, Bibilot Borsten en Nadia Dirkzwager presteerden bovengemiddeld. We wensen Alicia, Pavan en Lisa veel succes toe in de volgende ronde.

Marlies Verhelst