Project Sport- en Spelweek vierde klas

Het sportproject was één van de projecten waar de leerlingen aan deel konden nemen. We gingen van start met een groep van 24 enthousiaste leerlingen die hiervoor hadden gekozen. De sporten die deze week op het programma stonden waren fitness, squash, boksen, klimmen en kickboksen. 

De leerlingen gingen op maandag van start met het onderdeel fitness. Dit vond plaats bij Sportcentrum Spijkenisse. De workshop stond onder leiding van Ronald Hoogendoorn. De leerlingen hadden het duidelijk naar hun zin, maar gaven ook toe dat het toch wel pittig was. Ook was er een groepje dat er na deze workshop misschien in de toekomst wel een vervolg aan wilde geven. 

Dinsdag gingen de leerlingen squashen bij Halfweg. Dit onderdeel werd verzorgd door Sebastiaan Huijgen en Onno Ronteltap (docenten L.O.) Een aantal leerlingen gaven wel aan dat ze behoorlijk veel spierpijn hadden van de op maandag gevolgde fitnessworkshop, maar na enige minuten was hier nauwelijks nog iets van te merken. Er werd fanatiek gespeeld en aan het eind werd er afgesloten met een leuke toernooivorm. 

Woensdag verplaatsten de leerlingen zich weer naar Sportcentrum Spijkenisse om te gaan boksen. Deze boksles stond wederom onder leiding van Ronald Hoogendoorn. Er werd iets verteld over de techniek en de manier van verdedigen. Het was voor sommige leerlingen de eerste kennismaking met deze sport en ze begonnen dan ook aarzelend. Het enthousiasme van Ronald zorgde voor een prima sfeer en van de aanvankelijke aarzelende houding van de leerlingen was tijdens deze boksles nog nauwelijks meer iets te merken. 

Donderdag gingen de leerlingen klimmen op Halfweg. Het klimmen vond plaats bij Holland Indoor Sport. De leerlingen moesten een parcours afleggen. Hierbij werden er steeds andere uitdagingen aangeboden. Een aantal leerlingen mocht het parcours zelfs geblinddoekt afleggen! Ook waren enkele leerlingen blij dat het erop zat, maar ook trots omdat ze hun hoogtevrees overwonnen hadden.  

Vrijdag was alweer het laatste onderdeel en dat was kickboksen. De vermoeidheid was na een week intensief sporten duidelijk merkbaar. Dit onderdeel vond plaats bij Sportcentrum Spijkenisse  en deze les was ook prima verzorgd en verliep dan ook goed. 

We kijken terug op een geslaagde week waarin de leerlingen kennis hebben gemaakt met verschillende sporten. 

Sebastiaan Huijgen en Onno Ronteltap