Pre-University Classes in Leiden

De Ring van Putten biedt gemotiveerde, nieuwsgierige leerlingen uit 4, 5 en 6 vwo de kans om zich te verdiepen in een bepaald onderwerp op de universiteit van Leiden. Deze Pre-University Classes doen denken aan een masterclass die bestaat uit meerdere bijeenkomsten. Aan de hand van een thema maken de leerlingen kennis met een onderzoeksgebied van een opleiding van hun keuze. De leerlingen kunnen een kijkje gaan nemen bij een studie waarin ze al geïnteresseerd zijn, maar ze kunnen het ook gebruiken om zich eens te verdiepen in een wat onbekender onderwerp, zoals Russisch, sterrenkunde, design, Masterchef Leiden, etc.

Op donderdag 6 april was de laatste sessie voor de Pre-University Class Psychologie. Om de Pre-University Class succesvol af te sluiten, werd er een presentatiemarkt gehouden over de onderwerpen waar de studenten over hebben geleerd tijdens de Pre-University Class. Winny Lin uit 5 vwo heeft een uitstekende interactieve presentatie gehouden over jongeren met autisme. Winny ging trots naar huis met haar welverdiende certificaat. Wij zijn ook trots op haar: Knap gedaan, Winny!

Zodra onze andere leerlingen hun Pre-University Classes hebben afgerond, hoort u weer van ons in een van onze volgende maandbrieven. Wij houden u op de hoogte!

Marloes Willemstijn en Ivanka Broer, afdelingsleider vwo