Verdwijnt je zoon onmiddellijk in het gamen als hij thuiskomt en is het soms zelfs lastig om dit te onderbreken voor het avondeten? Is je dochter voortdurend met haar smartphone bezig en lijkt het ‘online leven’ soms belangrijker dan het ‘echte leven’? Zijn FIFA, YouTube, Instagram, of TikTok belangrijker dan sporten, of met elkaar iets doen? Vinden ze het lastig om zich op huiswerk te concentreren omdat ze steeds afgeleid raken door een appje of social media?
De digitale wereld is voor jongeren de wereld waar het gebeurt. Zonder het zich bewust te zijn, verliezen ze zichzelf erin. Maar wat doen ze precies in deze wereld? Wat maakt deze wereld zo verslavend en waarom is het (jongeren)brein hier zo gevoelig voor? Hoe ga je hiermee om als ouder? Hoe kom je in contact zonder in het ‘gevecht’ te geraken?
Deze ouderavond staat in het teken van inzicht krijgen in het digitale gedrag van je zoon/dochter en geeft handvatten om in contact te komen en bij te sturen op (de mate van) digitaal gedrag!
Tijdens deze ouderavond gaat Laurens Veltman van Digital Awareness op interactieve wijze op deze onderwerpen in. Vanuit eigen ervaringen en theorie laat hij zien hoe het komt dat jongeren zichzelf gemakkelijk verliezen in de digitale wereld en waarom het als ouder soms lastig is ze te bereiken. De inhoud wordt medebepaald door aan te sluiten op vragen en ervaringen van ouders, dus eigen inbreng is zeer welkom! Waar Laurens de deskundige is vanuit de belevingswereld van de jongere en de psychologie, ben je zelf de ervaringsdeskundige als opvoeder en ouder. Door dit samen te laten komen, brengt Laurens je tot nieuwe inzichten en biedt hij ideeën en handvatten om samen met je zoon/dochter aan de slag te kunnen.
Tijdens de avond geeft hij antwoord op o.a. de volgende vragen:
Met Digital Awareness coacht Laurens Veltman mensen en organisaties om zich niet te verliezen in digitaal gedrag, zoals gamen, telefoon, social media, YouTube, Netflix & e-mail. Hij verzorgt o.a. lezingen en workshops voor jongeren, volwassenen, ouders, scholen, organisaties en (zorg)professionals. Hierin koppelt hij zijn persoonlijke ervaringen vanuit gameverslaving en poker aan zijn werk als psycholoog en coach. Hij heeft geleerd om zelf de controle te houden over zijn (digitale) verleidingen en laat nu anderen zien dat ze zelf een keuze hebben: leven in plaats van geleefd worden!
Zie www.digitalawareness.nl voor meer informatie.