Ontdek je talent op De Ring!

Een belangrijke doelstelling van De Nieuwe Ring is het verzorgen van onderwijs dat aansluit bij de ontwikkelbehoefte van leerlingen. Aangezien dat voor iedere leerling wat anders betekent, kent de school met ingang van dit schooljaar veel mogelijkheden om rekening te houden met verschillen. De talenturen zijn hiervan een voorbeeld.

Talenturen zijn bedoeld om leerlingen kennis te laten maken met onderwerpen waarvan zij nog niet zo veel weten. Dit draagt niet alleen bij aan hun oriëntatie op hun toekomst (vakkenpakketkeuze en vervolgopleiding) maar ook aan talentonwikkeling. Je weet pas of je ergens goed in bent als je er intensief kennis mee hebt gemaakt. Bovendien is het erg leuk om je eens in iets anders te verdiepen dan de bekende schoolvakken.

Talenturen worden gedurende een periode van 8 weken gegeven. Leerlingen kunnen iedere periode besluiten of ze aan een serie talenturen willen meedoen. Wanneer ze hiervoor kiezen, verplichten zij zich aan de hele serie deel te nemen.

Vorige week zijn wij met de eerste serie gestart. Het aanbod bestaat uit onder andere: bootcamp, mode, filosofie, astronomie, media en design, debatteren, enzovoort. De belangstelling voor deelname aan de talenturen is enorm. Wij hebben heel wat moeten puzzelen om de belangstellenden in een van de drie perioden in te delen.

Verder kent de school met ingang van dit jaar The International Stream. Dit bestaat uit twee apart te kiezen onderdelen: Global Perspectives en één van de volgende talen: Engels, Spaans en Chinees.

(Bij het vak Global Perspectives leer je alles over hoe landen binnen Europa met elkaar samenwerken, over de Europese Unie, over internationale handel, internationale rechtspraak en nog veel meer. Zo vergroot je niet alleen je kijk op de wereld, maar bereid je je ook goed voor op je vervolgopleiding. Daar speelt internationalisering een steeds belangrijkere rol.)

Ook hiervoor hebben zich heel veel leerlingen aangemeld. Het verschil met de talenturen is dat leerlingen voor een heel schooljaar voor The International Stream kiezen.

Talentuur ‘Mode’