Nieuw: Stream hypotheekadviseur

Op De Ring van Putten kunnen leerlingen vanaf volgend schooljaar deelnemen aan de stream Adviseur Hypothecair Krediet.

 De stream omvat drie cursussen op HBO-niveau, die opleiden tot de landelijk erkende titels ‘Adviseur Vermogen’ en ‘Adviseur Hypothecair Krediet’. Gezien de landelijke eisen voor het afnemen van de externe examens geldt er een minimale leeftijd van 17,5 jaar bij aanvang van het schooljaar.

Gedurende één jaar zullen de leerlingen zich verdiepen in alle aspecten die te maken hebben met vermogen en hypotheken, pensioenen, consumenten, recht en verzekeringen: alle facetten behorende bij financiële dienstverlening komen voorbij.

Over de reden om de leerlingen de gelegenheid te bieden om onder begeleiding deze cursussen te volgen, is de school duidelijk: “Met de stream tot Adviseur Hypothecair Krediet willen we nog beter in staat zijn om de echte wereld de school binnen te halen. De leerlingen maken op een diepgaande manier kennis met het vak economie. Als de leerlingen de school verlaten, kunnen zij de opgedane kennis gebruiken bij de aankoop van een eigen woning of als ze andere financiële diensten afsluiten en kunnen zij zich oriënteren op een functie binnen de financiële dienstverlening”.

“Voor zover wij weten, zijn wij de enige middelbare school in Nederland die dit pakket aan cursussen aanbiedt. Zelf heb ik voor deze drie cursussen enkele jaren geleden certificaten behaald en heb ik de mogelijkheden gezien die de opgedane kennis schept op de arbeidsmarkt. Ook biedt de kennis diepgang in de economische beleving. Ik kan niet wachten om te starten.” vertelt economiedocent en begeleider Noël van Bergen.

Docent Noël van Bergen (midden) met de twee eerst aangemelde leerlingen Levy Hol (links) en Dex Groeneweg  (rechts) uit 5 vwo.

Algemeen Dagblad, 7 juli 2020

Groot Nissewaard, 7 juli 2020