McPort Event

Op 16 november vond in het EIC (Educatief Informatie Centrum) van de Rotterdamse Haven het McPort Event plaats. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door bedrijven in de Rotterdamse haven. Doel was om leerlingen uit de bovenbouw mavo/havo/vwo kennis te laten maken met beroepen uit de Rotterdamse haven. De 39 leerlingen uit 5 en 6 vwo die mee waren, kregen een afwisselend programma voorgeschoteld:

Een beroepen- en opleidingen markt

Hierbij waren een aantal bedrijven uit de haven en industrie en de MBO-opleidingen Albeda, STC en Zadkine, Hogeschool InHolland, Hogeschool Rotterdam  en de Erasmus Universiteit aanwezig. Leerlingen konden met hun vragen over werkzaamheden, beroepen en opleidingen terecht bij de medewerkers van deze bedrijven en bij voorlichters of studenten van de mbo, hbo en wo- opleidingen.

Verschillende doe-activiteiten

De leerlingen gingen actief aan de slag met opdrachten in de techniek, chemie en logistiek.

Beroepen Challenge

Presentator Dave van der Wal ging  in gesprek met verschillende medewerkers van bedrijven over hun beroep. Onder andere maakten we kennis met een juriste, een handhavingsmedewerker van DMCR, een medewerker van het havenbedrijf, iemand die de online marketing voor bedrijven in de haven organiseert en iemand die bezig was met innovaties op het gebied van techniek.

Hoewel de meeste leerlingen die mee waren aangaven dat ze later niet een beroep in de haven wilde gaan uitvoeren, werd het door de meesten toch gezien als een goed georganiseerde, leuke en afwisselende activiteit. Een activiteit die de leerlingen vooral wat meer leerde over de haven die eigenlijk in hun achtertuin ligt.

(mevrouw L. Engelen)