Maren Stoffels ontmoet onze brugklassers

Was 2,5 week geleden schrijver Özcan Akyol onze gast op school, woensdag 3 november ontvingen wij schrijfster Maren Stoffels.

En het was niet de eerste keer dat Maren onze school bezocht. Al 15 jaar weet zij onze brugklassers te boeien met verhalen over de boeken die zij heeft geschreven. En dat zijn er nogal wat; inmiddels heeft zij haar 30e boek geschreven!

Tijdens 3 interactieve lezingen liet Maren onze leerlingen met meerdere boeken kennismaken. Aan het eind van elke lezing mochten leerlingen vragen stellen. De leerling die de leukste vraag stelde werd door Maren beloond met haar boek Lock Down, een superspannende thriller.

Haar laatste boek: “500 appjes die ik niet wil lezen” is een actueel en aangrijpend boek over cyberpesten. Een aanrader voor jong én oud. Het boek is natuurlijk te leen in de mediatheek, net als alle andere boeken van Maren. Als het boek is uitgeleend, kunnen leerlingen het boek reserveren, dit kan in de mediatheek of online! De leerling ziet dan via een e-mailbericht dat het boek kan worden afgehaald.

De mooie, spannende en soms ook heftige verhalen zorgden voor een bijzondere kennismaking met een echte schrijfster. Een leuke ervaring en een mooie vorm van leesbevordering!

Karin Neijzen Mediathecaris