Julia Dornstedt uit 4 vwo wint scholendebat

Meedoen met je eerste officiële debat en terug moeten fietsen naar Spijkenisse met de grote beker onder je snelbinders … Het ‘overkwam’ Julia Dornstedt uit 46-2 afgelopen vrijdag -24 november- in de raadzaal van het gemeentehuis van Oud-Beijerland. De jury – bestaande uit Ina van der Werf van Oud-Beijerland, Geertje Wiersma van de bibliotheek aldaar en onze eigen wethouder van Onderwijs Kees Dijkman- riep haar uit tot de beste debater: ‘Ze is origineel, heeft een duidelijke mening, gebruikt relevante argumentatie en blijft uiterst kalm.’

Een zevental leerlingen uit 4 vwo nam op op deze dag deel aan een debatwedstrijd tussen drie scholen uit de regio, tw. Het Hoeksch Lyceum uit Oud-Beijerland, het Revius College uit Maassluis en onze school. Het betrof hier een debat in het kader van ‘Nederland leest 2017’; aan de hand van het boek ‘Ik, robot’ van Isaac Asimov werd er gedebatteerd over een zestal stellingen.

Met name de vijfde stelling (‘Door het gebruik van internet en robots worden mensen dommer’) en de laatste (‘Het toekomstscenario Ik Robot is onwaarschijnlijk’) leverde heel aardige discussies op, onder leiding van oud-leerlinge van het Hoeksch Lyceum en toekomstig arts Zeynab. Ook Vincent Korbee (‘Veel flair en uitstraling’) en Jenseney Vicario (‘Bouwt haar argumentatie zorgvuldig op en reageert to-the-point’) van De Ring haalden de finale.

Deelnemende leerlingen voor onze school waren verder nog Indra van Meggelen, Mai Ahn Nguyen, Rick van Noort en Geordi van Wijngaarden (allen 46-2).