Introductiedagen brugklas, mavo, havo en vwo

Introductiedagen brugklas

Voor de zomervakantie hebben de leerlingen elkaar en hun klassencoach al ontmoet, dus dinsdag 22 augustus was een vertrouwd weerzien. Deze eerste kennismakingsdag hebben de leerlingen bijgepraat en kennismakingsspelletjes gedaan. De speurtocht heeft de leerlingen door het hele gebouw gebracht.

Op woensdag was er een voorstelling. Theatergroep The Big Mo speelde in de aula de voorstelling Welkom in de brugklas. Het was een grappig en herkenbaar verhaal over het brugklasleven. Sommige leerlingen mochten een stukje mee acteren en het publiek kon meebeslissen over het verloop van het verhaal.

De leerlingen hebben vervolgens hun laptop ontvangen. Tijdens de les programmeren zullen zij deze installeren en worden zij er wegwijs op gemaakt.

De donderdag begon smakelijk met het brugklas-schoolontbijt en sloten we de kennismakingsdagen af met een sportieve strijd tussen de brugklassen. Teamwork, sportieve inspanning en veel plezier waren de ingrediënten voor de sportdag.

Na de afgelopen kennismakingsdagen kunnen we met een gerust hart zeggen: De brugklassers zijn er klaar voor!

Namens alle docenten van de brugklasafdeling,

Tony Wellens, afdelingsleider brugklas

 

Introductiedagen mavo

Dit schooljaar zijn we gestart met introductiedagen. Het doel van deze dagen is vooral kennismaken met de nieuwe coach, kennismaken met nieuwe klasgenoten en een stukje teambuilding. In de mavo-afdeling hebben de leerlingen elk jaar een nieuwe klas en dus nieuwe klasgenoten. Elk jaar is dit weer spannend. Vandaar dat we ervoor kiezen om elkaar eerst goed te leren kennen om vervolgens serieus aan de slag te kunnen gaan. Hieronder leest u per leerjaar in het kort wat de ervaringen zijn geweest deze dagen. Wij kijken in ieder geval met veel plezier terug op deze dagen en hebben er vertrouwen in dat we er met elkaar een mooi schooljaar van gaan maken.

Namens alle docenten van de mavo-afdeling,

Tom Dinjens, afdelingsleider mavo

2 mavo

Dinsdag 22 augustus was voor veel leerlingen een spannende dag: het begin van een nieuw schooljaar! Voor de 2 mavo-leerlingen misschien wel extra spannend, want de leerlingen zijn deze dag direct gestart met teambuildingsactiviteiten in Rhoon. Op de fiets en onder begeleiding van hun nieuwe klassencoaches, gingen zij ’s ochtends vroeg op pad. Bij Tasman in Rhoon hebben de leerlingen o.a. meegedaan aan: Foodgolf, het klimbos en een lasergameparcours. Al snel werden er nieuwe vrienden gemaakt. Met een lunch, patatjes en een lekker snack, hebben de leerlingen en de docenten een gezellige eerste dag van het nieuwe schooljaar gehad.

Virna Lisa Sundermann, afdelingscoördinator 2 mavo

3 mavo

Sherlock Holmes en Loeki de Leeuw hebben op de tweede introductiedag hun opwachting gemaakt op De Ring van Putten. Met film- en theatergroep Roet hebben de leerlingen van 3 mavo onder andere commercials, documentaires en een detectivefilm gemaakt. We hebben eerst gekeken naar bestaande voorbeelden, zoals een reclame van “even Apeldoorn bellen”. Na uitleg over shots, kaders en perspectief en het maken van een storyboard was het tijd om een camera in handen te krijgen. Alle groepen hebben hun cinemadebuut samen met de editor doorgesproken en nu wachten we in spanning op de door Roet volledig afgewerkte filmpjes!

Regina Goedhoop, afdelingscoördinator 3 mavo

4 mavo

Met de leerlingen van mavo 4 zijn we op dinsdag 22 augustus gestart in de lokalen met de coaches. Even wennen weer in een nieuwe klas met nieuwe klasgenoten en voor de meesten ook een nieuwe coach. De coaches hadden leuke kennismakingsspelletjes bedacht en ook werden kort de regels in het examenjaar besproken. Op woensdag ging deze kennismaking verder met een excursie naar Outdoor Valley in Rotterdam. We gingen met elkaar kanoën, vlotbouwen en een survivalparcours afleggen. We hadden schitterend weer en de leerlingen hebben zich goed ingezet. Na deze twee leuke dagen gaan ze nu op naar hun diploma!

Jeroen Barto, afdelingscoördinator 4 mavo

 

Introductiedagen havo

Na een welverdiende vakantie is op dinsdag 22 augustus de gehele havo gestart op school. In veel gevallen is de samenstelling van de groepen gewisseld en dit was een mooie dag om elkaar en de coaches te leren kennen. Per klas is er gesproken over de regels op school, hoe wij met elkaar willen omgaan en welke verwachtingen er over en weer zijn.  Daarnaast is er een goede voorbereiding gedaan voor de CL-gesprekken die aankomende weken gevoerd gaan worden en hebben wij veel kennismakingsactiviteiten gedaan.

Op woensdag 23 augustus heeft de gehele havo deelgenomen aan sportieve activiteiten met als doel teambuilding. De leerlingen zijn fanatiek met elkaar de strijd aan gegaan met flagfootball, trefbal, ultimate frisbee en voetbal. Vooral flagfootball viel in de smaak, er was duidelijk te zien dat de leerlingen niet voor elkaar onder wilden doen. Ook trefbal was een van de favoriete spellen. Een leerling uit 55 heeft een docent uitgedaagd voor een potje trefbal, dit was natuurlijk de kans om een bal te mogen gooien naar een docent. Helaas heeft de leerling deze strijd niet kunnen winnen.  We kijken met z’n allen terug op zeer fijne introductiedagen en kunnen stellen dat het doel van deze dagen zeker is bereikt.

Namens alle docenten van de havo-afdeling,

Raymond Wittenberg, afdelingsleider havo

 

Introductiedagen vwo

Na een fijne en lange vakantie was het eindelijk weer tijd om aan het nieuwe schooljaar te beginnen! Het is elk jaar weer een feest om de leerlingen te mogen begroeten. De vakantieverhalen met soms zelfs heroïsche inhoud, werden dan ook weer vol enthousiasme verteld aan elkaar en aan de docenten. Dit schooljaar begonnen wij met een introductiedag buiten de deur. De leerlingen van klas 26 en 36 stapten op de fiets en reden gezamenlijk naar het klimbos bij Tasman, waar zij een sportieve en gezellige ochtend met elkaar beleefden. Het was heel mooi om te zien hoe onze leerlingen elkaar hielpen en elkaar soms zelf coachend door het uitdagende parcours loodsten. De bovenbouwleerlingen verzamelden zich bij Fundustry in Rotterdam, waar zij de strijd aangingen met elkaar op het gebied van de algemene ontwikkeling in de pubquiz! Dit bleek nog niet zo makkelijk. Meneer Siebelink wierp zich gelukkig op om elk team bij een vraag te helpen, tot het over de parfumlijn van Rihanna ging en zelfs meneer Siebelink moest afhaken. In de grote hal werd ook een strijd gevoerd en wel met paintballwapens. Er werd uit alle macht geprobeerd de tegenstander uit te schakelen, waarbij bleek dat men met een goede samenwerking en communicatie ver kon komen! Voor mevrouw Abasi, mevrouw Willemstijn, meneer Genc en mevrouw Broer was de strijd heel zwaar en zij gooiden na één ronde de handdoek in de ring. Voor andere leerlingen was dit allemaal nog niet spannend genoeg en zij lieten zich vrijwillig opsluiten in een escaperoom! De acteurs die voor een ontvoering van een van de teamleden zorgden, jaagden daarmee iedereen de stuipen op het lijf en het bleek onder die druk niet makkelijk de raadsels op te lossen! Gelukkig hebben alle leerlingen voor het einde van de dag het daglicht weer kunnen zien. Naast een gezellige dag voor zowel de onderbouw als de bovenbouw van het VWO, was het ook een dag waarop onze leerlingen zich van hun beste kant hebben laten zien. Er werd gelachen, goed samengewerkt, op elkaar gelet en voor elkaar gezorgd. We hadden ons geen betere start van het schooljaar kunnen wensen en zijn heel trots op onze leerlingen. Wij spreken dan ook het vertrouwen uit in een heel goed en geslaagd schooljaar 2023-2024!

Namens alle docenten van de vwo-afdeling,

drs. Ivanka Broer, afdelingsleider vwo